Átigazolás

A kispadon alvó exmadridista védő Törökországba igazolt

Julien Faubert ötéves angliai tartózkodás után úgy döntött, hogy távozik a ködös albionból, s jóval délebbre, Törökországba teszi át a székhelyét. Az egykori francia válogatott védő a Premier League-be feljutó West Ham United mezét váltotta a török Szuperliga újoncának, az Elazigspornak a szerelésére.

Julien Faubert, a West Ham Unitedből a török  Elazigsporhoz igazolt

Faubert már pályafutása elején nagy tehetségnek számított, hiszen 2002 és 2004 között állandó tagja volt a francia U-21-es válogatottnak. Később, amikor a Bordeaux felnőtt csapatában játszott, a gall nemzeti tizenegyben is bemutatkozhatott, majd 2007 nyarán 7,5 millió euró ellenében az angol West Ham Unitedhez igazolt.

A kalapácsosoknál sem ment neki rosszul a játék, hiszen másfél év után felfigyelt rá a Real Madrid és fél esztendőre kölcsönvette. A madridiaknál azonban nem a játéka miatt maradt meg a szurkolók emlékezetében: mindössze két tétmeccsen lépett pályára. Ezzel szemben egy alkalommal elfelejtett edzésre menni, mert azt gondolta, hogy szabadnapja van, máskor pedig mérkőzés közben elaludt a kispadon.

Faubert alakítása a Real Madridban

A királyiaknál nem tartottak igényt további szolgálataira, így 2009 nyarán visszaért a West Hamhez, ahol volt még egy jó szezonja, aztán teljesítménye visszaesett, majd a kezdőcsapatból is kikerült.

Az Elazigspor tavaly a török másodosztályban a második helyen végzett, így feljutott a legjobbak közé, nekik Faubert mindenképpen nagy igazolásnak számít. A francia védő szerződése lejárt, így új csapata ingyen szerezte meg, s három éves kontraktust kötött vele.