Átigazolás

Újabb csatár az Arsenal látókörében

Alighogy megszületett az egyezség a német Lukas Podolski esetében, s megszáradt a tinta a francia Olivier Giroud szerződésén, az Arsenal labdarúgócsapata újabb támadót igazolna. Az ágyúsok legújabb kiszemeltje az Atlético Madrid spanyol játékosa, Adrián Lopez.

Adrián Lopez, az Atlético Madrid spanyol játékosa

A friss Európa-Liga győztes labdarúgó remek szezonon van túl, hiszen az elmúlt idényben összesen 19-szer talált be az ellenfelek kapujába, ebből ráadásul 12 találatot a nemzetközi porondon jegyzett. Jelentősen megnőtt a piaci értéke a 24 éves támadónak, mely most 17 millió euró körül mozog, s állítólag a Barcelona és a Bayern München is érdeklődött már iránta.

Megkönnyíthetné az átigazolást, hogy lapértesülések szerint Adrián nem szeretne hosszabbítani az Atleticónál, illetve az, hogy csapata nem jutott a Bajnokok Ligájába, így várhatóan további játékosaiktól kell megválniuk. Mint ismeretes, a minap Alvaro Domínguezt eladták a német Borussia Mönchengladbachnak.

Ami az Arsenalt illeti, Podolski és Giroud érkeztével Wenger csatárbőséggel küzd, s Bendtnertől, Samaktól, Parktól és Velától is könnyen elbúcsúzhatnak. Az elsődleges kérdés azonban az, hogyan alakul Robin van Persie sorsa Adrián esetleges szerződtetésével?