EURO 2012

Nem játszottunk jól, de a védekezés rendben volt - del Bosque

Elsőként a címvédő Spanyolország jutott a lengyel-ukrán közös rendezésű Európa-bajnokság döntőjébe, miután gól nélküli rendes játékidőt és hosszabbítást követően tizenegyesekkel legyőzte Portugáliát. A találkozó torna egyik leggyengébb mérkőzését hozta, Vicente del Bosque azonban így is talált pozitívumokat csapata játékában.

Vicente del Bosque irányításával újra döntős a spanyol armada

"Abban egyetérthetünk, hogy nem játszottunk jól, de a védekezésünk nagyszerűen működött, mind a négy hátvédünk és a két védekező középpályásunk is remekül játszott. Jesús Navasszal és Pedróval a széleken jobbá váltunk" - értékelte az összecsapást a 61 éves szakember. "Boldogak vagyunk, rendkívüli erőfeszítéseket tettünk a továbbjutásért egy nagyon kiegyenlített mérkőzésen. A hosszabbításban már mi voltunk a jobbak, uraltuk a játékot. Örülhetünk, hogy ilyen fantasztikus játékosaink vannak, akik egy kemény szezon után beleadtak mindent".

"Mindenki jelentkezett a büntetőrúgásnál. Eredetileg Cesc kapta a másodikat, de ő az ötödiket kérte el, ezt nem beszéltük meg. Sergio Ramosban mindannyian nagyon bíztunk. A kapus választott egy oldalt, Sergio pedig jó megoldást választott."

Del Bosque nem volt hajlandó elárulni, hogy Németországgal esetleg Olaszországgal találkozna szívesebben a fináléban, véleménye szerint nekik elsősorban magukkal kell foglalkozniuk.



A spanyol a harmadik csapat a futball történelmében, amely címvédőként Eb-döntőt játszhat, 1964-ben a Szovjetunió, 1976-ban pedig az NSZK csapata hajtotta végre ezt a bravúrt, igaz, a fináléban mindkét gárda elbukott. A vasárnapi kijevi döntőben a spanyolok a csütörtöki német-olasz párharc győztesével találkoznak.

EURO 2012
Elődöntő
PORTUGÁLIA-SPANYOLORSZÁG 0-0, 11-esekkel 2-4
Doneck, Donbasz Arena. Vezette: Cüneyt Cakir (török)
 
Sárga lap: Coentrao (45+1.), Pepe (61.), Pereira (64.), Alves (86.), Veloso (90+3.), illetve Ramos (40.), Busquets (60.), Arbeloa (84.), Alonso (113.).
 
PORTUGÁLIA: Rui Patrício - J. Pereira, Pepe, Bruno Alves, Coentrao - Veloso (Custódio, 106.), Moutinho, Meireles (Valeria, 113.) - Nani, Hugo Almeida, C. Ronaldo.
Szövetségi kapitány: Paulo Bento. Cserepad: Eduardo, Beto (kapusok), Custódio, Quaresma, Nélson Oliveira, Ricardo Costa, Rolando, Micael, Varela, Miguel Lopes, Hugo Viana.
 
SPANYOLORSZÁG: Casillas - Arbeloa, Piqué, Ramos, J. Alba - Xabi Alonso, Busquets - Silva (Navas, 60.), Xavi (Pedro, 87.), Iniesta - Negredo (Fabregas, 54.).
Szövetségi kapitány: Vicente del Bosque. Cserepad: Valdés, Reina (kapusok), Raúl Albiol, J. Martínez, Juanfran, Pedro, Fabregas, Mata, F. Llorente, Cazorla, J. Navas, Torres.
Statisztikák:
Portugália   Spanyolország
43 % Labdabirtoklás 57 %
10 helyzet 11
2 kaput érő lövés 5
31 szabálytalanság 21
5 sárga lap 4
2 les 3

 

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!