EURO 2012

Milliók álma vált valóra - Chiellini

Olaszország válogatottja vívhatja a döntőt a címvédő spanyol csapattal a lengyel-ukrán közös rendezésű Európa-bajnokságon, miután a csütörtök esti, varsói elődöntőben 2-1-re nyert Németország nemzeti együttesével szemben.

Az olasz válogatott tagkai, Giorgio Chiellini és Leonardo Bonucci ünneplik a Németország felett aratott 2-1-es győzelmet a labdarúgó Eb-n

"Tíz napja csak álom volt, hogy játszhatok még ezen a tornán. Az orvosi stábnak köszönhetően itt vagyok, és ott lehetek a döntőben is. Valóra vált az álmunk, és több millió olasz álma. Úgy gondolom, az első perctől győztes mentalitással játszottunk" - mondta az örömittas Giorgio Chiellini a lefújás után.

"Nagyon boldog vagyok a mutatott játékunk és a győzelem miatt. Most a végső diadal kapujában állunk, már nem állhatunk le. Kiélvezzük a győzelmet, de holnaptól már a spanyolokra koncentrálunk" - nyilatkozta védőtársa, Federico Balzaretti.

"Ez egy nagyon, nagyon keserű vereség, de magunkat okolhatjuk, mert érthetetlen hibákat vétettünk. A második félidőben mindent beleadtunk, de a gól túl későn jött. Olaszország taktikailag óriási mérkőzést játszott. Ma elpártolt mellőlünk a szerencse. Nagy potenciál rejlik a csapatunkban, de ezt ki is kell használnunk, különben nem fogunk trófeákat nyerni" - fogalmazott Philipp Lahm, a Nationalelf csapatkapitánya.

EURO 2012
NÉMETORSZÁG-OLASZORSZÁG 1-2 (0-2)
Varsó, Nemzeti Stadion, vezeti: Stéphane Lannoy
NÉMETORSZÁG: Neuer - J. Boateng (Müller 71.), Hummels, Badstuber, Lahm - Khedira, Schweinsteiger - Kroos, Özil, Podolski (Reus 46.) - Gomez (Klose 46.).
OLASZORSZÁG: Buffon - Balzaretti, Bonucci, Barzagli, Chiellini - De Rossi, Pirlo, Marchisio - Montolivo (Motta 63.) - Cassano (Diamanti 58.), Balotelli (Di Natale 70.).
Gólszerző: Özil (92., 11-esből), ill. Balotelli (20., 36.)
Sárga lap: Hummels (90.), ill. Balotelli (36.), Bonucci (61.), De Rossi (84.), Motta (89.)
Kiállítva: -