EURO 2012

Kritikusaink elfelejtették az elmúlt két évet? - Lloris

A francia labdarúgó-válogatott kapusa, Hugo Lloris szerint túlzó az a sok kritika, amit kaptak az Európa-bajnoki búcsú után. A gallok a negyeddöntőben 2-0-ra kikaptak a spanyoloktól.

A francia labdarúgó-válogatott kapusa szerint túlzó az a sok kritika, amit kaptak az Eb-búcsú után.

"Az elmúlt két évben mutatott teljesítményünk több mint pozitív volt. A labdarúgásban időre és stabilitásra van szükség" - nyilatkozta a kapus a francia sportnapilapnak.

A Lyon játékosa szerint a nyilvánosságnak nincs köze az esetleges csapaton belüli problémákhoz. "A dolgaink az öltözőre tartoznak, senki másra. Fiatal és törékeny csapatunk van. Az a kérdés, hogy a belső dolgokat kiszivárogtatta-e valaki" - védte a mundér becsületét Lloris.

A portás egyúttal arról is beszélt, hogy nem jellemző a válogatottra az ellenségeskedés. "Samir Nasri és Alou Diarra között volt egy apróbb nézeteltérés, de másnap már puszival üdvözölték egymást. Mélységesen igazságtalan, amiket feltételeznek rólunk. Hogyan felejthetik el az emberek mindazt, akit elértünk az utóbbi két évben?"

Lloris szavaiban van némi igazság, a gallok a spanyolok elleni negyeddöntőt- és a svédek elleni tét nélküli csoportmeccset - megelőzően 2010. szeptemberében kaptak ki utoljára, majd felépítettek egy 23 mérkőzéses veretlen szériát (16 győzelem, 7 döntetlen). A jó mérleg viszont nem teszi jóvá a kiesést...