Vízilabda

Kásásék legyőzték a szerbeket

Egy hónappal az egymás elleni londoni csoportmérkőzés előtt az olimpiai bajnoki címvédő magyar férfi vízilabda-válogatott 7-5-re nyert a szerb nemzeti együttes ellen az olaszországi nemzetközi tornán.

A nyolccsapatos cosenzai viadal csütörtöki játéknapján Kemény Dénes csapata emberhátrányban kapta az első gólt, a center Kis Gábor viszont már a következő támadás végén egyenlített - írta tudósításában a válogatott hivatalos honlapja, a www.vlv.hu.

A folytatásban - miközben sorozatban sikerült a délszláv emberfórokat kivédekezni - parádés magyar találatok születtek, és a nagyszünetre 5-1-re elhúztak Biros Péterék.

A harmadik nyolc percben Kásás Tamás révén alakult 6-2-re az állás, de az utolsó játékrész előtt 6-4-re feljöttek a szerbek.

A zárónegyed elején viszont gyakorlatilag eldőlt a meccs: Hosnyánszky Norbert hét méterről látványos mozdulattal, csavarral vette be a rivális kapuját, és bár 7-4 után még szépített az Európa-bajnok (7-5), biztos magyar siker született, ami jó előjel a londoni olimpia előtt.

Az olaszországi tornán pénteken - 19:40-től - a kanadaiakkal találkozik a magyar válogatott, amely a szerdai nyitányon 14-3-ra verte a kazahokat.

Eredmény:
Magyarország-Szerbia 7-5 (1-1, 4-0, 1-3, 1-1)
a magyar góldobók: Varga Dénes, Hosnyánszky 2-2, Kis G., Madaras, Kásás 1-1