Atlétikai Eb

Deák Nagy, Pars és Márton is döntőbe jutott - csütörtöki összefoglaló

  • MTI
Címkék:

Remek napot zártak a magyar atléták csütörtökön a Helsinkiben zajló Európa-bajnokság második napján, melyen Deák Nagy Marcell 400 méteren, Pars Krisztián kalapácsvetésben, Márton Anita pedig súlylökésben fináléba jutott.

A nap egyetlen magyar futója, Deák Nagy már a szerdai előfutamban is kiválóan futott, csütörtökön pedig egészen remek teljesítményt nyújtva, 45.68 másodperces eredménnyel futamgyőztesként zárt. A 20 éves gödöllői Universiade-győztes, junior Európa-bajnok sportoló az egész mezőny második legjobb eredményével került be a pénteki döntőbe.

A világbajnoki ezüstérmes Pars esélyeshez méltón dobott a selejtezőben, 78,09 méteres eredményével az egész mezőnyben egyedüliként teljesítette a 77,50 méteres selejtező szintet. A szám másik magyarja, Németh Kristóf 72,46-tal a 16. lett, így lemaradt a szombati döntőről.

Márton Anita szintén jól teljesített, és harmadik, 17,30 méteres dobásával a hetedik helyen jutott döntőbe.

Pénteken Márton és Deák Nagy mellett a súlylökő Kürthy Lajos is fináléban, Kővágó Zoltán pedig a diszkoszvetés selejtezőjében szerepel majd. Mellettük Kaptur Éva a 200 méter előfutamában, Orbán Éva pedig a kalapácsvetés selejtezőjében versenyez, és megkezdi szereplését Farkas Györgyi hétpróbázó is.