Atlétikai Eb

Deák Nagy futamgyőzelemmel döntős 400-on

  • MTI
megosztom

Deák Nagy Marcell kiváló futással, futamgyőztesként bejutott a férfi 400 méteres síkfutás döntőjébe a Helsinkiben zajló atlétikai Európa-bajnokságon.

A junior vb-ezüstérmes, Universiade-győztes gödöllői futó az első elődöntős futamban kapott helyet, és ott a rajt után jól kapott lábra, majd szép, egyenletes tempóban haladt, a célegyenesben pedig óriásit küzdve előzte meg valamennyi vetélytársát. A mindössze 20 éves atléta végül idei legjobbjával, 45.68 mp-es eredménnyel lett első.

A tavaly az Universiade mellett a junior Eb-n is aranyérmes Deák Nagy mindössze 26 századdal maradt el saját országos csúcsától. A 400 fináléját péntek este rendezik.

"Kétszáznál kicsit meglepett, hogy a francia srác nem úgy futott, ahogy én gondoltam. El is mentem mellette, viszont a lengyel futó számomra kissé váratlanul jól ment, úgy 280-nál kissé elém került, de egyúttal húzott is. Jól kivitt a felső kanyarból az egyenesbe – onnan meg nyomtam, ahogy tudtam. Éreztem, hogy jó lesz és azt is, hogy sikerülni fog" - nyilatkozta Deák Nagy a hazai szövetség honlapjának.

megosztom