Felkészülés

A Haladás ikszelt ukrán ellenfelével

A Haladás 1-1-es döntetlent ért fel felkészülési mérkőzésen az ukrán elsőosztályú Metallurg Donyeck ellen az ausztriai edzőtáborban.

A haladas.hu beszámolója szerint Kenesei Krisztiánt Artner Tamás pihentette, így a csatár nem lépett pályára.  A 8. percben egy jobb oldali szabadrúgás-variáció után Halmosi bepasszolt labdáját Radó 12 méterről a bal alsó sarokba lőtte (0-1). A 80. percben Ivanko kilépett középen és 14 méterről a bal felsőba vágta a labdát (1-1).

A Haladás-játékosok fáradtan mozogtak, ami a délelőtti edzés fényében érthető. Az első félidőben a vasiak irányították a játékot, de Radó gólján kívül komoly helyzetet nem sikerült kialakítani. Szünet után inkább az ukránok domináltak, akadt is egy-két lehetőségük, és a hajrában kiegyenlítettek.

"A kemény felkészülés miatt fáradtan mozogtak a fiúk, játékban sokkal kevesebbet nyújtott a csapat, mint a Sturm Graz ellen, nyögvenyelősen futballoztak a játékosok. Komoly ellenfél ellen játszottunk, a találkozó összességében remekül szolgálta a felkészülést"  - értékelt Artner Tamás, a Haladás edzője.

A próbajátékon lévő Seper Ákostól elköszönt a Haladás, mert az elsőszámú kiszemelt a hátsó alakzatba a győri Fehér Zoltán. A válogatott kerettag futballista sorsa a héten eldőlhet.

Felkészülés:
Metallurg Donyeck - Haladás Sopron Bank 1:1 (0:1).
Bad Tatzmannsdorf, 100 néző, vezette: König.
 
Haladás: Gőcze - Schimmer, Guzmics, Korolovszky, Tóth P. - Rajos, Iszlai - Nagy D., Nagy G., Halmosi - Radó. II. félidő: Gőcze (Rózsa, 60. perc) - Szakály, Jagodics, Devecseri, Búrány - Horváth A., Kulcsár - Kalász, Radó, Ugrai - Andorka. Edző: Artner Tamás.