Női kosárlabda Eb-selejtező

Szoros vereséget szenvedett válogatottunk az ukránok ellen

  • MTI

Hazai vereséggel folytatta szerdán a nyolc mérkőzésből álló Európa-bajnoki selejtezősorozatot a magyar női kosárlabda-válogatott, amely negyedik mérkőzésén kikapott a jobban hajrázó ukrán csapattól Sopronban.

A hét felkészülési mérkőzéséből hatot megnyerő nemzeti csapat 2/1-es győzelmi mérleggel lépett pályára, míg az ukránok épp fordított mutatóval álltak három mérkőzés után.

A soproni találkozó nyitánya is jól mutatta ezt a különbséget: a nemrég honosított Quigley Allie vezette magyarok csakhamar 12-5-re elhúztak. Bár az ellenfélnél az NB I-ben is megfordult Kurasova és Zserzserunova is gyenge napot fogott ki, Jagupova révén a hatékonyabb cserékkel rendelkező vendégek egy 20-6-os rohammal felzárkóztak, és a 16. percben átvették a vezetést. A félidőben 39-43 volt az állás.

Térfélcsere után a januárban kinevezett Stefak Svitek együttese fokozatosan ledolgozta hátrányát, és a harmadik játékrészben fordított (53-52). Az 58-58-ról induló záró szakaszban az ukránok a végül 27 ponttal záró Jagupova kosaraival tartották magukat, a házigazdáknál Horti Dóra és Quigley jeleskedett. Két perccel a vége előtt utóbbi triplájával még 73-71-et mutatott az eredményjelző, ám ezután már csak hat ukrán pont született.

A válogatott legjobbja a 18 ponttal záró Horti Dóra lett.A négy mérkőzés után így 2/2-es mérlegnél tartó magyarok szombaton Fehéroroszországot fogadják ugyancsak Sopronban, a csoportból az első két helyezett jut ki a jövő évi, franciaországi kontinenstornára.

Női kosárlabda Eb-selejtező
A-csoport
Magyarország-Ukrajna 73-78 (27-19, 12-24, 19-15, 15-20)
A válogatott további programja az Eb-selejtezőben (magyar idő szerint):
június 30.: Magyarország-Fehéroroszország, Sopron 18:00
július 7.: Portugália-Magyarország, Carcavelos Cascais 19:00
július 11.: Magyarország-Izrael, Sopron 18:00
július 14.: Ukrajna-Magyarország, Juzsnij 17:00