Átigazolás

Mario Mandzukic a Bayern Münchené - hivatalos

Mint ahogy arról korábban szóltak a hírek, a Bayern München együttese leigazolja a Wolfsburg horvát válogatott támadóját, Mario Manczukicot.

Mandzukicnak új szerződést ért az Eb

A hét elején a német Kicker sportnapilap által megszellőztetett információt - miszerint a bajorok 12-15 millió euró ellenében szerződtetik az Eb-n három gólig jutó csatárt - szerdán a játékos ügynöke megerősítette.

Ivan Cvjetkovic a német Sport1-nek nyilatkozva elismerte, hogy Mandzukic a következő idényt már Münchenben kezdi. "Nagyon elégedettek vagyunk, ez egy nagy lépés Mario karrierjében. Minden jól alakult. Két évig játszott a Wolfsburgban, ez most egy logikus váltás Mario pályafutását nézve".

A 26 éves támadó az Eb-n robbant be igazán a köztudatba, noha a mögöttünk álló idényben 12 gólt szerzett a Bundesligában. A lengyel-ukrán közös rendezésű Eb-n az írek ellen duplázó, majd az olaszoknak is betaláló Mandzukic érkezését már hivatalosan is bejelentették, és habár az pontos összegekről nem esett szó, a hírek szerint 13 millió eurót ért meg a bajoroknak, akik négyéves megállapodást kötnek a horváttal.

Érdekesség, hogy a szintén horvát Ivica Olic három év után ép a Wolfsburghoz távozik a német rekordbajnoktól.