EURO 2012

Lemondott Bert van Marwijk

Lemondott Bert van Marwijk, a holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A szakembert sokat kritizálták Nigel de Jong és Mark van Bommel kezdőcsapatba állítása miatt, végül a csapategység hiánya lett a veszte: csapata szégyenszemre nulla ponttal végzett az Európa-bajnokság B-csoportjában.

Bert van Marwijk bicskája beletört az Eb-beLemondott Bert van Marwijk, a holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A szakember szerződése a 2016-os Európa-bajnokságig tartott volna, de most a szövetséggel közös megegyezésben felbontotta azt.

A KNVB közleménye szerint a válogatott hazatérése után két alkalommal tartott beszámolót van Marwijk a szövetségben, amelyek nyitott, őszinte és konstruktív légkörben teltek. Ezek után nyilatkozta azt, hogy ,,komoly kétségei vannak, de úgy érzi, meg kell tennie, hogy lemond."

Bert van Oostveen, a KNVB szakmai igazgatója szerint ,,a szövetség hálás Bert van Marwijknak azért, amit az elmúlt években tett. Nagyszerűen teljesített a világbajnokságon, amikor a döntőbe és a világranglista első helyére vezette a csapatot. Személy szerint örülök, hogy együtt dolgozhattam vele. Természetesen sajnáljuk, hogy szerződésének lejárta előtt hagy el minket, de reálisnak kell lennünk."

A szövetség azonnal elkezdi az új szövetségi kapitány keresését.

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!