Euro 2012 szakértő

Csak a németeknek van esélyük megállítani a spanyolokat - Egervári Sándor

  • Göbölyös János

Az elődöntőkkel folytatódik az ukrán-lengyel közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság. Egervári Sándor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya korábban honlapunkon értékelte a csoportkörben történteket, majd a negyeddöntők esélyeit is latolgatta. Most a Portugália-Spanyolország és a Németország-Olaszország mérkőzésekkel kapcsolatban osztja meg véleményét a hathárom.hu olvasóival.

Ketten a legkreatívabbak közül. Egervári szerint rajtuk sok múlhat - Fotó: AFP

,,Úgy vélem, hogy a szerdai, első elődöntőn a spanyolok támadójátéka lesz a kulcs, ha ez jól működik, ez a csapatrész  a megszokott módon teljesít, ha érvényesül a Xavi-Iniesta-Fabregas trió kreatív futballja, nem kérdés, melyik válogatott jut a döntőbe. Azért gondolom ezt, mert bár a portugálok is rendelkeznek remek csatárokkal, köztük egy világsztárral, a védekezésük szűk keresztmetszet mentén működik, nem a hátsó alakzat az erősségük. Külön pikantériája a meccsnek a Real Madrid és a Barcelona játékosainak szereplése, azt ugye tudjuk, tapasztaltuk, hogy a spanyol válogatottban jól megférnek egymás mellett, kíváncsian várom, hogy a Pepe-Coentrao-Ronaldo hármas mire lesz képes klubtársai illetve a katalán kontingenssel szemben. Az biztos, hogy ismerkedniük nem kell egymással, tökéletesen tisztában vannak a másik erősségeivel és gyengéivel, úgyhogy ezt a különmeccset inkább érdekesnek, mint döntőnek tartom. A nagy dolgok a spanyol támadóharmadban, azaz a portugál kapu előterében dőlnek el, s mivel említettem, hogy ezeken a területeken nagy a különbség a két együttes között, Spanyolország továbbjutását várom".

  • Portugália - Spanyolország 2012-06-27 20:45:00

 

,,Kellemes meglepetés volt számomra, az olaszok eddigi offenzív játéka, különösen az angolok ellen nyújtott teljesítményük tetszett - tért rá Egervári a csütörtöki elődöntőre. - Prandelli válogatottja sokkal többet jelenített meg a középpályán és elöl, mint amire előzetesen számítani lehetett. Pirlóék nem érdemtelenül jutottak a legjobb négy közé, mégis úgy érzem, számukra itt befejeződik az Európa-bajnokság. A párharc esélyesei a németek, akiknek a játéka ugyanúgy magában hordozza a tradicionális jellemzőket, azaz a precizitást, a taktikai fegyelmet és az erőt, mint a látványt, az ötletességet, a kiváló technikai tudást. Univerzális csapatról van szó, a mezőny legfiatalabb együtteséről, amely nem csak az elmúlt egy-két évben, hanem a mostani tornán is bebizonyította, egyedül neki van reális esélye megállítani a spanyolokat".

Ezt, vagy ha nem, akkor egy másik párosítást, azaz a döntőt már testközelből szemlélheti Egervári Sándor, a hollandok első csoportmeccse után ugyanis vasárnap visszatér Ukrajnába, és a Kijevi Olimpiai Stadion lelátójáról tekinti meg a finálét.

  • Németország - Olaszország 2012-06-28 20:45:00

 

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!