Sorsolás

Az MTK hazai pályán, a Honvéd idegenben kezd az Európa Ligában

Véglegessé vált, hogy az MTK Budapest hazai pályán, a Budapest Honvéd pedig idegenben kezdi meg szereplését az Európa Liga selejtezőjének első fordulójában. A kék-fehérek a szlovák Senicával, míg a kispestiek az albán Flamurtari együttesével csapnak össze.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) hétfőn készítette el az Európa Liga első selejtezőkörének párosítását és menetrendjét, amely szerint az első fordulóban érdekelt mindkét magyar együttes, az MTK Budapest és a Budapest Honvéd is idegenben kezdte volna a párharcot. Schneider Sándor, a kék-fehérek technikai vezetője ugyanakkor kedd délután a hatharom.com-nak elmondta, hogy véglegesen valószínűleg csak szerdán dől el, hogy melyik magyar csapat melyik mérkőzésen lehet pályaválasztó.

Hidegkuti Nándor Stadion

Az UEFA végül szerdán délelőtt változtatott a programon, amelynek értelmében a Magyar Kupa-döntős MTK először hazai pályán lép pályára a szlovák Senica ellen, a találkozó július 5-én, csütörtökön 20 órakor kezdődik a Hidegkuti Nándor Stadionban.

A Budapest Honvéd ezzel szemben vendégként mutatkozik be az Európa Liga idei kiírásában, a kispestiek július 5-én Albániában, a Flamurtari otthonában kezdenek. A találkozó pontos kezdési időpontja egyelőre nem ismert.

A selejtező első fordulójának visszavágóira július 12-én kerül sor.

Nemzetközi labdarúgókupák
A magyar csapatok selejtezőmérkőzései
Bajnokok Ligája, második forduló
SK Skënderbeu (albán)-Debreceni VSC
Az első mérkőzést július 17-én rendezik Albániában, a visszavágót július 24-én Nyíregyházán.
 
Európa Liga, első forduló
MTK Budapest-Senica (szlovák)
Az első mérkőzést július 5-én rendezik Budapesten, a visszavágót július 12-én Szlovákiában.
Flamurtari Vlorë (albán)-Budapest Honvéd
Az első mérkőzést július 5-én rendezik Albániában, a visszavágót július 12-én Budapesten.
 
Európa Liga, második forduló
Slovan Bratislava (szlovák)-Videoton FC
Az első mérkőzést július 19-én rendezik Szlovákiában, a visszavágót július 26-án Székesfehérváron.
Anzsi Mahacskala (orosz)-Honvéd/Flamurtari
APOEL Nicosia (ciprusi)-MTK/Senica
EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!