Olimpia 2012

Ott lehet Londonban a magát az eBay-en áruló atléta

  • VNA

Bejött James Ellington extrém ötlete, aki az eBay-en keresztül talált magának szponzort a londoni felkészüléshez.

A brit atléták hétvégi olimpiai válogatóján különleges győztest avattak a férfi 200 méteres síkfutásban. A távot ugyanis az a James Ellington nyerte meg, akinek felkészülési nehézségeiről már korábban is írtunk. A brit sprinter ugyanis tavaly decemberben megunta azt, hogy nehezen talál szponzorokat az olimpiai felkészüléséhez, ezért egy furcsa ötlettől vezérelve az eBay névre hallgató nemzetközi aukciós portálon hirdette meg magát

Az internetes árverés időszaka alatt folyamatosan nőtt az érte felajánlott összeg, amely végül 32,500 fonton (kb. 11,7 millió forint) állt meg. A legnagyobb pénzt felajánló névtelen licitálóról kiderült ugyan, hogy csak egy fiktív személy volt, ám végül mégis Ellington szándékai szerint alakultak a dolgok. A King of Shaves nevű cég ugyanis végül - vélhetően az eset megnövekedett publicitása miatt - bevállalta a szponzorálást, így az addig hobbi szinten, munka mellett atletizáló fiatalember megkapta a megfelelő segítséget az olimpiai felkészüléshez. Az addig egy dél-londoni sportközpontban edzőként dolgozó Ellington a támogatásnak köszönhetően elutazhatott egy meleg égövi edzőtáborozásra az Egyesült Államokba, így tökéletes körülmények között készülhetett fel a birminghami válogató versenyekre. 

James Ellington birminghami futásával végleg kvalifikálta magát a londoni olimpiára - Fotó: Getty Images

Ezen aztán Ellington 20,56 másodperces időeredménnyel győzött, így kiharcolta a londoni olimpián történő szereplés lehetőségét. Mivel korábban már megfutotta a játékokon történő szerepléshez szükséges olimpiai A-szintet (20,55), így mostantól már nem lehet akadálya annak, hogy pályára léphessen a hazai rendezésű olimpián. "A kezdetektől fogva azt mondtam, hogy csak kellő támogatásra van szükségem ahhoz, hogy sikeres legyek. Szükségem volt arra, hogy teljesen profi lehessek és teljes időmet az edzésekre tudjam fordítani. Csupán öt hónapot tudtam megfelelő körülmények között készülni, de mégis milyen szintre tudtam eljutni. Mindig is tudtam, hogy képes vagyok minderre" - mosolygott Ellington, aki mostantól már a londoni olimpia résztvevőjének mondhatja magát, alkalmi szponzora legnagyobb örömére.