EURO 2012

Hodgson a fiatalok felé fordul

Az angol labdarúgó-válogatott vasárnap búcsúzott a lengyel-ukrán közös rendezésű Európa-bajnokság küzdelmeitől, miután a gól nélküli döntetlent követő büntetőpárbaj során alulmaradt Olaszországgal szemben. A "háromoroszlánosok" szövetségi kapitánya, Roy Hodgson viszont máris hozzálátott a jövő csapatának tervezéséhez.

Roy Hodgson, az angol válogatott szövetségi kapitánya elismerte, hogy Anglia "forradalmára" készül. A 64 esztendős szakember persze nem II. Erzsébet királynő vagy David Cameron miniszterelnök babérjaira tör, hanem a "háromoroszlánosok" csapatát szeretné megreformálni. A  kapitány eltökélt célja, hogy még több tehetséges fiatalt építsen az együttesbe.

Az Arsenal ifjú sztárja, Alex Oxlade-Chamberlain, aki alig több mint egy hónapja mutatkozott be címeres mezben, a következő évek egyik meghatározó játékosa lehet. A 18 éves középpályás mellett a Tottenham védője, Kyle Walker előtt is ígéretes jövő áll, de ugyanez elmondható a Manchester United fiatal tehetségeiről, Danny Welbeckről, Chris Smallingról és Tom Cleverleyről is. Rajtuk kívül az Everton 21 éves középpályása, Jack Rodwell lehet még tagja Anglia kezdőcsapatának az őszi világbajnoki selejtezőkön, míg az Arsenal játékosára, Jack Wilshere-re inkább sérülések esetén számíthat Roy Hodgson.

Roy Hodgson, az angol válogatott szövetségi kapitánya

A szövetségi kapitány mindenesetre tárt karokkal kívánja fogadni a jövő sztárjait, azzal a kényelmetlen helyzettel együtt, hogy a változtatásokat ismét egy rangos nemzetközi torna negyeddöntőjében történt kiesést követően kell elvégezni. Anglia a vasárnapi Eb-negyeddöntőben Olaszországtól szenvedett vereséget, a két együttes pedig augusztusban újra megmérkőzhet egymással. Roy Hodgson a szeptemberi, Moldova és Ukrajna elleni vb-selejtezők előtt rangos ellenféllel szemben szeretne tapasztalatszerzési lehetőséget biztosítani fiatal labdarúgói számára.

A tapasztalt kapitány abban bízik, hogy óriási harc lesz az angol futballisták között a csapatba kerülésért.

"Remélem, hogy lesz egy-két játékos, aki hangosan kopogtat majd a válogatott kapuján, hogy bebizonyítsa, ő a legjobb az adott poszton" - nyilatkozta Roy Hodgson a SkySports-nak. "Az olaszok elleni augusztusi mérkőzésen biztosan lesz néhány "forradalmi" változás, mert az a mérkőzés tökéletes lehetőséget biztosít majd arra, hogy kipróbáljak olyan futballistákat, akik az Európa-bajnokságon nem jutottak lehetőséghez. Látni szeretném, hogy képesek-e minőségi teljesítményt hozzátenni csapatunk játékához. Mire elérkezünk a világbajnoki selejtezőkig, össze kell állítanom azt a csapatot, amely a kontinenstornán is szereplő, valamint más, a Premier League-ben futballozó játékosokból áll. Két elemet azonban mindenáron meg kell tartanunk az Eb-n nyújtott játékunkból. Egyrészt a fegyelmezett védekezésünket, szervezettségünket és csapatmunkánkat, másrészt pedig az ellentmondást nem tűrő küzdeni akarásunkat, a vágyat, hogy Anglia címeres szerelését viselhessük. A következő kérdés az, hogy tudjuk-e tökéletesíteni játékunk minőségét a csapaton belül."

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!