Wimbledon

Egy héttel későbbre tolódhat a füves pályás Grand Slam torna

  • VNA

A wimbledoni szervezők komolyan fontolgatják, hogy a jövőben egy héttel később rendezzék meg a füves pályás Grand Slam tornát.

A wimbledoni tenisztorna rajta kapcsán ismét fellángoltak a viták a füves pályás Grand Slam verseny időpontjával kapcsolatban. Hétfőn a versenyt szervező All England Lawn Tennis Club vezetője, Richard Lewis nyilatkozott arról, hogy erősen megfontolják annak lehetőségét, hogy egy héttel elcsúsztassák rendezvényüket, amely sokak szerint időben túl közel van a Roland Garroshoz.

A két héttel ezelőtt véget ért párizsi torna után a legjobb játékosoknak kevés idejük van a pihenésre, így sokan közülük (mint például a hétfői első fordulón már túl is jutó világelső, Novak Djokovics is) egyetlen füves pályás meccs nélkül kénytelenek bevállalni a tornát. "Szükségünk van az egy hét plusz pihenőre, hiszen a salakos borítás a leglassabb felület, amit most nagyon hirtelen a leggyorsabb, a füves borítás vált, ami nem egyszerű" - nyilatkozta a Juan Carlos Ferrero ellen győztes Djokovics, aki nem mellesleg a wimbledoni torna címvédője is egyben.

A hagyományokra oly sokat adó britek ugyanakkor nem szívesen változtatnának a torna jól megszokott időpontján, amely rendre június utolsó és július első hetében kerül lebonyolításra. "Most komolyan megfontoljuk a változtatást. Sokan mondják, hogy ideálisabb lenne a hosszabb pihenő, a három hetes szünet sokkal jobb füves pályás felkészülést tehetne lehetővé" - nyilatkozta a BBC rádióadásának Lewis.