Lovassport

Váratlanul visszavont magyar pályázat a 2018-as Világjátékokra

  • VNA

Az eredeti tervekkel ellentétben mégsem pályázik Magyarország a 2018-as Lovas Világjátékok megrendezésére.

A Nemzetközi Lovas Szövetség (FEI) tájékoztatása szerint a Magyar Lovas Szövetség visszavonta a 2018-as Lovas Világjátékok rendezési jogára benyújtott pályázatát. A lemondás váratlanul érte az FEI-t, hiszen alig néhány nappal ezelőtt mutatták be a jelölt országokat - köztük hazánkat is. Lázár Vilmos, a Magyar Lovas Szövetség elnöke, levélben értesítette az FEI főtitkárát Ingmar de Vos-t, hogy Magyarország azonnali hatállyal visszavonul a Világjátékok megrendezéséért folyó pályázati procedúrából.

A döntést azzal indokolta, hogy Ausztria és Magyarország pályázatával két jelölt versenyezne ugyanazon régióból, hazánk visszalépésével Ausztria esélyeit szeretné növelni. „Természetesen nagyon szomorúak vagyunk, hogy elveszítettük a 2018-as magyar pályázatot, de elfogadjuk a Magyar Lovas Szövetség döntését és őszinte elismeréssel állunk Ausztria ilyen nagyvonalú támogatása előtt. Már nagyon várjuk a versenyben maradt pályázók jövő hónapban esedékes személyes bemutatkozását” - nyilatkozta Ingmar de Vos.

A versenyben maradt négy jelölt - Rabat (Marokkó), Bromont (Kanada), Wellington (USA) és Bécs (Ausztria) - július 11-én Lausanne-ban tartja meg prezentációját a FEI illetékesei előtt. A szervezet a végső helyszínről 2013 tavaszán dönt majd. A négy évente sorra kerülő nagy lovas világeseményt 2010-ben az amerikai Kentuckyban rendezték meg, a következő versenynek pedig 2014-ben a franciaországi Caen lesz a házigazdája.