EURO 2012

Összetört szívvel, de emelt fővel megyünk haza - Gerrard

Az olasz válogatott jutott be az elődöntőbe vasárnap este a labdarúgó Európa-bajnokságon, mivel a 0-0-s rendes játékidőt, illetve hosszabbítást követően tizenegyesekkel 4-2-re legyőzte az angol csapatot. Az angolok csalódottak, de egyöntetűen úgy vélik, nincs okuk a szégyenkezésre.

"A játékosok mindent beleadtak. Azt hittem, a szerencse végre mellénk áll a szétlövésben, de sajnos nem így történt. A védelmünk fantasztikus volt. Összetört szívvel, de büszkén utazunk haza" - nyilatkozta Steven Gerrard, a Háromoroszlánosok csapatkapitánya.

"A játékosaink keményen küzdöttek, és a szurkolónk is mellettünk voltak, még sosem láttam ilyen mértékű támogatást. A büntetőknél reménykedtem benne, hogy ez végre a mi tornánk lesz, de sajnos a gyakorlás nem segített" - mondta Roy Hodgson szövetségi kapitány.

"Öt kiváló rúgót jelöltem ki, az edzéseken Ashley Cole és Ashley Young is magabiztos volt. De edzésen nem tudjuk imitálni az elfáradt lábakat, a feszültséget, az idegességet, a nyomást...Az olaszok jobbak voltak ebben. Pirlóé egy tökéletes példa a jó tizenegyesre" - folytatta elemzését Hodgson.

"Mindkét csapatnak megvoltak a lehetőségei, de a második félidőben elfáradtunk, és az ellenfél rendületlenül támadott. Kiestünk, de vereség nélkül, felemelt fejjel búcsúztunk a tornától."

EURO 2012
Negyeddöntő
ANGLIA-OLASZORSZÁG - 0-0, 11-esekkel 2-4
Kijev, Olimpiai Stadion, v: Pedro Proenca (portugál).
Sárga lap: Barzagli (82.), Maggio (94.)
 
ANGLIA: Hart - Johnson, Lescott, Terry, A. Cole - Milner (Walcott, 61.), Parker (Henderson, 94.), Gerrard, Young - Rooney, Welbeck (Carroll, 60.).
Szövetségi kapitány: Roy Hodgson. Cserepad: Green, Butland (kapusok), Kelly, Baines, Jones, Jagielka, Walcott, Henderson, Downing, Oxlade-Chamberlain, Carroll, Defoe.
 
OLASZORSZÁG: Buffon - Balzaretti, Abate (Maggio, 90+1.), Barzagli, Bonucci - Montolivo, Pirlo, Marchisio, De Rossi (Nocerino, 80.) - Balotelli, Cassano (Diamanti, 78.).
Szövetségi kapitány: Cesare Prandelli. Cserepad: Sirigu, De Sanctis (kapusok), Maggio, Chiellini, Ogbonna, Thiago Motta, Giaccherini, Diamanti, Nocarino, Di Natale, Borini, Giovinco.