EURO 2012

Neonáci transzparensért megbüntették a német szövetséget

  • MTI

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) 25 ezer euróra megbüntette a német szövetséget (DFB), mert a lengyel-ukrán közös rendezésű Európa-bajnokságon szereplő válogatott szurkolói egyebek között neonáci transzparenst feszítettek ki a dánok elleni csoportmérkőzésen.

Az UEFA-t a "Futball a rasszizmus ellen Európában" nevű monitoring szervezet értesítette, hogy a Lvivben rendezett összecsapáson neonáci felirat volt látható.

A németek mindhárom csoporttalálkozóját fegyelmi eljárás kísérte. Az első, portugálok elleni meccsen a német szurkolók az ellenfél játékosait dobálták meg papírgalacsinokkal, míg a második, hollandok elleni összecsapáson petárdákat és egyéb tárgyakat dobáltak a pályára. A három esetért összesen 40 ezer eurós bírságot kapott a DFB.

A német válogatott csütörtökön Olaszországgal találkozik a varsói elődöntőben.

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!