EURO 2012

Megérdemeltük az elődöntőt - Prandelli

Cesare Prandelli, az olasz válogatott szövetségi kapitánya szerint övéi megérdemelten jutottak az Európa-bajnokság elődöntőjébe. Az olaszok a 0-0-s rendes játékidőt, illetve hosszabbítást követően tizenegyesekkel 4-2-re legyőzték az angol csapatot a vasárnapi negyeddöntőben. A Squadra Azzurra a fináléért a németekkel csap össze, Prandelli szerint a Nationalelf az esélyese a párharcnak.

"Nagy meccset játszottunk, teljesen megérdemelten nyertünk. Egy remek csapatot múltunk felül, türelmesen játszottunk, jó pár gólhelyzetünk volt, de végül büntetőkkel jutottunk tovább" - mondta a szakvezető a RAI Italiának.

"Megmutattuk, hogy milyen szellem lakozik bennünk, szívvel-lélekkel futballoztunk egy olyan csapat ellen, amely jócskán megnehezített a dolgunkat. Jószerével az egész mérkőzésen hatástalanítottuk az angolokat és a kontráikat. Most kiélvezzük a győzelmet, aztán felkészülünk a németek elleni elődöntőre. Ők a favoritok, de most hadd fürödjünk a sikerben!" - tette hozzá Prandelli.

EURO 2012
Negyeddöntő
ANGLIA-OLASZORSZÁG - 0-0, 11-esekkel 2-4
Kijev, Olimpiai Stadion, v: Pedro Proenca (portugál).
Sárga lap: Barzagli (82.), Maggio (94.)
 
ANGLIA: Hart - Johnson, Lescott, Terry, A. Cole - Milner (Walcott, 61.), Parker (Henderson, 94.), Gerrard, Young - Rooney, Welbeck (Carroll, 60.).
Szövetségi kapitány: Roy Hodgson. Cserepad: Green, Butland (kapusok), Kelly, Baines, Jones, Jagielka, Walcott, Henderson, Downing, Oxlade-Chamberlain, Carroll, Defoe.
 
OLASZORSZÁG: Buffon - Balzaretti, Abate (Maggio, 90+1.), Barzagli, Bonucci - Montolivo, Pirlo, Marchisio, De Rossi (Nocerino, 80.) - Balotelli, Cassano (Diamanti, 78.).
Szövetségi kapitány: Cesare Prandelli. Cserepad: Sirigu, De Sanctis (kapusok), Maggio, Chiellini, Ogbonna, Thiago Motta, Giaccherini, Diamanti, Nocarino, Di Natale, Borini, Giovinco.