Európa Nagydíj

Alonso a villám, Alonso a bestia! - lapszemle

A nemzetközi sajtó elsősorban Fernando Alonsót, a Ferrari spanyol pilótáját dicsőítette a vasárnapi Forma-1-es Európa Nagydíj másnapján.

Spanyolország

Marca

"Alonso császári versenyzéssel küzdötte fel magát a 11. helyről az élre és megnyerte a valenciai futamot. Alonso számára ez volt a tökéletes forgatókönyv. Kifinomult, mesés, váratlan diadal. Egyedülálló."

As

"Alonso csodát tett! Egy értékes, elragadó, érzelmes győzelem, amellyel egyértelművé tette, hogy a világbajnoki címért harcol."

Sport

"A rendkívüli formában versenyző Alonso nyerte az év legőrültebb futamát."

 

El Mundo

"Fernando Alonso élete leglátványosabb versenyét futotta Valenciában. Állhatatos és nagyravágyó volt. Alonso, a villám, Alonso, a bestia!"

Nagy-Britannia

Daily Mirror

"Pastor kiütötte Lewist."

 

The Times

"Schumacher megszakította az eredménytelenségét - pályafutása során 154 alkalommal állt már a dobogón, de ezúttal annyira váratlanul érte a harmadik hely, hogy egyszerűen elfelejtette, mit is kellene csinálnia."

Olaszország

La Stampa

"Alonso mestermunkája: a 11. helyről a futamgyőzelemig. A Ferraris ezzel ismét az élre állt a világbajnoki pontversenyben."

Corriere della Sera

"Hőstett. A tündöklő Alonso előzött, győzött és a vb-pontversenyben maga mögé utasította Hamiltont és Vettelt is. Mindezt a 47 fokos valenciai aszfalton."

La Repubblica

"A legjobb. Alonso, az előzések mestere."

 

Franciaország

Le Figaro

"Európa Nagydíj: Alonso, a káosz királya."

 

Libération

"Alonso pályafutása legszebb versenyét nyerte meg Valenciában. Csodás módon örvendeztette meg szurkolóit, maga mögé utasítva két világbajnokot, Kimi Räikkönent és Michael Schumachert."

Németország

Frankfurter Allgemeine Zeitung

"Ezúttal Schumacher mellé állt a szerencse. A mester úgy éledt fel hamvaiból, mint egy főnix, s végül a harmadik helyen ért célba Valenciában. Sebastian Vettel kénytelen volt félreállni meghibásodott autójával, s ezzel szabaddá tette az utat Alonso legérzelmesebb diadalához."

Bild.de

"Pezsgő-Schumi harmadik a botrányos valenciai futamon."