EURO 2012 szakértő

Torghelle szívébe zárta Görögországot

  • Szabó Tamás

A német labdarúgó-válogatott 4-2-re nyert a görög csapat ellen a lengyel-ukrán közös rendezésű Európa-bajnokság pénteki negyeddöntőjében. A korábban Németországban és Görögországban is légióskodó Torghelle Sándor a hathárom.hu-nak elmondta, biztos volt Németország sikerében, de titkon egy újabb hellén csodát remélt.

"Nem sok esélyt adtam a görög sikerre, Németország megérdemelten győzött, de a görögök egyenlítő góljánál nagyon örültem, mert a náluk töltött időszakom miatt szívembe zártam őket. Ezúttal is mindent megtettek a sikerért, 60 percig jól tartották magukat. Sőt, ismét egy kisebb csodát tettek, mert kevesen hitték, hogy egyenlíteni tudnak. Persze bevallom, 1-1 után eszembe sem jutott, hogy fordítani tudnának, azt követően győzött a túlerő. Úgy érzem, emelt fővel jöhetett le a pályáról a görög csapat" - értékelte a mérkőzést a hatharom.com-nak a 42-szeres válogatott csatár.

A Videoton játékosa 2005-től a Panathinaikosz, 2006-tól pedig a PAOK csatára volt, számos egykori csapattársa szerepelt a görög nemzeti tizenegyben. "Igen, találkoztam is velük Varsóban az Eb nyitómeccsen, a görög-lengyel csata után. Gekasszal, Szalpingidisszel és a cserekapus Corvasszal beszélgettem. Ugyanolyan jó figurák maradtak, mint voltak, kedvesen fogadtak. Persze a futballisták mindenhol hasonlóak, lazák és közvetlenek. Annak idején nagyon jól éreztem magam a Panathinaikosznál és a PAOK-nál is, csupa jó emlékem van Görögországról."

Torghelle később Németországban is játszott vagyis duplán érintett volt a pénteki Európa-bajnoki negyeddöntőn. A csatár szerint nem véletlenül tartják a Nationalelfet a torna egyik favoritjának.

"Nagyon egyben van ez a német csapat, remekül működő gépezet. A címvédő spanyol együttest sem szabad leírni, hiszen két éve a világbajnokságot is megnyerte. Ha ismét spanyol-német döntő lesz, akkor bármi előfordulhat, nem mernék tippelni."

A mérkőzés összefoglalója:

EURO 2012 - Negyeddöntő
Németország - Görögország 4-2 (1-0)
Gdansk, PGE Arena Gdansk, vezette: Damir Skomina (szlovén).
NÉMETORSZÁG: Neuer - Boateng, Hummels, Badstuber, Lahm - Khedira, Schweinsteiger - Reus (Götze, 80.), Özil, Schürrle (Müller, 67.) - Klose (Gomez, 80.). Szövetségi kapitány: Joachim Löw.
GÖRÖGORSZÁG: Szifakisz - Toroszidisz, K. Papadopulosz, Szokratisz, Cavellasz (Fotakisz, 46.) - Kacuranisz, Makosz (Liberopulosz, 72.), Maniatisz - Szalpingidisz, Szamarasz - Ninisz (Gekasz, 46.). Szövetségi kapitány: Fernando Santos.
Gólszerző: Lahm (39.), Khedira (61.), Klose (68.), Reus (74.), ill. Szamarasz (55.), Szalpingidisz (89. - 11-esből)
Sárga lap: Szamarasz (14.), Szokratisz (75.)
EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!