EURO 2012

Szuper-Ronaldo, Arany CR7, a világ legjobbja - lapszemle

  • MTI

A győztes gólt szerző, diadalittas Cristiano Ronaldóról készült fotó került a portugál lapok címlapjára azt követően, hogy a Paulo Bento irányította csapat csütörtök este legyőzte a cseh válogatottat, s ezzel bejutott a lengyel-ukrán közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság elődöntőjébe.

"A világ legjobbja megint meghatározónak bizonyult" - írja az A Bola című sportlap, megragadva az alkalmat, hogy megemlítse: az eredményes szerepléssel Ronaldo értékes pontokat gyűjt a FIFA-Aranylabdáért zajló versengésben, melyben a legnagyobb ellenfele évek óta az argentin Lionel Messi.

"Ő a világ legjobbja" - rögzíti a Record is.

"Tarthatatlan", "varázslatos" - utalt vissza az A Bola a hollandok elleni csoportmérkőzésre is, melyen Ronaldo kétszer volt eredményes.

"Arany CR7: gólja és kimagasló teljesítménye révén nyílt átjáró az elődöntőhöz" - lelkendezik a Correio da Manha.

"Szuper-Ronaldo révén egy mérkőzésre a döntőtől Portugália" - írja a Diario de Noticias, míg a Publico értékelése szerint "Ronaldo kihagyott néhány tiszta helyzetet, de végül bizonyította, hogy repertoárja végtelen".

  • Németország - Görögország 2012-06-22 20:45:00
  • Spanyolország - Franciaország 2012-06-23 20:45:00
  • Anglia - Olaszország 2012-06-24 20:45:00

A dicséretekből kijutott az egész válogatottnak.

"Paulo Bento csapata újból a leghatékonyabb fegyvereit vette elő: egy fantasztikus Cristiano Ronaldót, határtalan türelmet és tökéletes szervezettséget" - olvasható még a Diario de Noticiasban.

"Egy futballmonológ nyitotta meg az elődöntőhöz vezető kaput" - véli a Publico elemzője, aki ugyanakkor megemlíti: "Paulo Bento csapata egységesen, okosan és bátran futballozik".

"A seleccao tökéletes mérkőzést produkált" - összegzett Correio da Manha.

Ami a folytatás illeti, "mostantól kezd majd fájni" - véli a Diario de Noticias.

"Spanyolország vagy Franciaország... két óriás" - vetít előre "kilencven percnyi szenvedést" az A Bola.

Az "i" című lap viszont megfordítja a kérdést: "ki mer minket kihívni, Spanyolország vagy Franciaország?".

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!