EURO 2012

Ronaldo egyike a világ két legjobb játékosának - Petr Cech

  • MTI

A csapategységet emelte ki értékelésében Cristiano Ronaldo, a portugál labdarúgó-válogatott győztes góljának szerzője, a csehek elleni sikeres Európa-bajnoki negyeddöntő után.

"Ellenőrzésünk alatt tartottuk a mérkőzést, sok helyzetet dolgoztunk ki, nagyon egységesen futballoztunk, ezek eredményeként értük el a célunkat" - nyilatkozott a Real Madrid támadója, aki a 79. percben döntötte el a csütörtöki összecsapást remek helyzetfelismeréssel, illetve szépen kivitelezett fejessel. A csatár elismerte, hogy az első húsz percben nem játszottak igazán jól, de mint mondta, azután jelentősen javult a teljesítményük.

"A csapat érett a következő feladat megoldására. Döntőbe akarunk jutni, tisztában vagyunk azzal, hogy ehhez mire lesz szükség" - tette hozzá. - "Nekem személy szerint nem az a célom, hogy gólkirály legyek, hanem hogy a válogatottal a lehető legmesszebb jussak. Akár a franciákat, akár a spanyolokat kapjuk ellenfélnek, mindenképpen nehéz dolgunk lesz. Ugyanakkor azzal a továbbiakban is kiegyeznék, hogy kapufa után gólt szerzek" - utalt az elmúlt mérkőzéseken történtekre.

Cristiano Ronaldo gólöröme a Portugália-Hollandia mérkőzésen az Európa-bajnokságon 2012-ben.

A csehek kapusa, a több esetben nagy helyzetben hárító Petr Cech éppen Cristiano Ronaldót emelte ki értékelésében, azzal együtt, hogy elismerte: az ellenfél jobb volt.

"Nem vagyunk boldogok ma este, vesztettünk, de az ellenfél jobb volt, megérdemelten győzött" - fogalmazott a találkozót követően. - "Cristiano Ronaldo egyike a világ két legjobb futballistájának, ezt ezúttal is bizonyította fejesgóljával. Nagyon nehéz ellene védekezni."

A portugáloknak a győzelem ellenére nem lehetett teljes az örömük, a combsérülést szenvedett, s emiatt lecserélt támadójukról, Helder Postigáról kiderült, hogy nem játszhat majd az elődöntőben.

Ezzel együtt nagyobb a bánatuk a cseheknek, noha egyöntetűen elismerik, hogy a portugálok megérdemelten nyertek.

"Jobbak voltak, hatékonyabban futballoztak. Nagyon erős volt a támadójátékuk, Petr Cech többször is nagyot védett. Az volt a tervünk, hogy szilárdan védekezünk és ellentámadásokat vezetünk, de a második félidőre kezdett elfogyni az erőnk" - értékelt Michal Bilek, a csehek szövetségi kapitánya. - "A portugál játékosok gyorsabbak voltak, veszélyes helyzeteket alakítottak ki. Külön készültünk Cristiano Ronaldo semlegesítésére, de ő kiváló képességű futballista, aki egyik lehetőségét végül gólra váltotta. Ezzel együtt az én játékosaimnak is jár az elismerés, a negyeddöntőbe jutás jó eredmény a számunkra."

  • Németország - Görögország 2012-06-22 20:45:00
  • Spanyolország - Franciaország 2012-06-23 20:45:00
  • Anglia - Olaszország 2012-06-24 20:45:00

Hasonlóan értékelte a mérkőzést Paulo Bento, a portugálok szakvezetője is.

"Jól alkalmazkodtunk a csehek játékához. Hatékonyan védekeztünk és támadtunk, megérdemelten jutottunk elődöntőbe" - mondta a szövetségi kapitány, aki szerint szerdán mindenképpen erős ellenféllel találkoznak - akár a francia, akár a spanyol csapat lesz az -, ezzel együtt úgy véli: játékosai képességét, illetve a csapategységet figyelembe véve a győzelem reményében léphetnek majd pályára Donyeckben.

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!