Nemzetközi foci

Az UEFA továbbra is foglalkoztat majd minket - Kassai Viktor

A labdarúgó Európa-bajnokságról az Anglia-Ukrajna csoportmérkőzésen meg nem adott gól miatt hazaküldött magyar játékvezetői csapat vezetője, Kassai Viktor az m1 Ma Reggel című műsorában nyilatkozott a körülöttük kialakult helyzetről és a várható jövőjükről.

Kassai szerint a legfontosabb, hogy felvállalják, hogy hibáztak Ukrajnában, és ne egymásban keressék a hiba okát, hanem csapatként vállalják a felelősséget: "Nem éltük meg könnyen a helyzetet, hiszen az ember mindig nehezen szembesül a saját hibáival, különösen, hogy ha ez egy olyan eseményen történik, amit több száz millióan figyelnek, és ahol óriási a tét és a felelősségünk. De a tetteinket akkor is fel kell vállalnunk, amikor sikeresek vagyunk, így teljesen természetes, hogy akkor is, amikor hibázunk. Évek óta csapatként működnek a játékvezetők, tehát nem a helyszínen rakják össze őket. A mi csapatunk is évek óta együtt működik, voltunk a Wembleyben a BL-döntőn, tehát rutinos szakemberek alkotják a csapatot, nem hiszem, hogy egymásra kellene mutogatnunk. Eddig is bíztunk egymásban, meccs előtt is, meccs után is."

Kassai Viktor játékvezető

A játékvezető nem tart attól, hogy ne tudnának mit kezdeni az őket ért kritikákkal, gúnyolódásokkal: "Szerencsére - ha mondhatjuk így - az utóbbi években hozzászoktunk ahhoz, hogy a teljesítményünket kritizálják is. Ezt tudni kell kezelni, nem csak akkor kell örülnünk, amikor azt írják, hogy jól vezettünk egy meccset, hanem akkor is, amikor leírják, hogy valamit rosszul tettünk. Ezért vagyunk profik, hogy ezt kezeljük."

Kassai szerint a jövőben is ott kapnak majd szerepet a nemzetközi porondon, nem az Eb-n elkövetett egy hiba alapján fogja őket megítélni a nemzetközi futballvezetés: "Fontos, hogy most mindenki kipihenje magát egy kicsit, hiszen a hosszú szezon után nem volt pihenőnk. Most mind regenerálódunk egy kicsit, utána pedig mindenki újult erővel megy majd a következő bajnokságra. Úgy gondolom, hogy lesznek mérkőzéseink, nem csak itthon, hanem külföldön is. Az UEFA ugyanúgy fog minket foglalkoztatni, de persze azért lesz egy rossz érzés, egy keserű szájíz. De az mutatja meg egy játékvezető nagyságát, ha egy hiba, egy kudarc után is fel tud állni. A játékosoknál is előfordul, hogy elbuknak egy-egy mérkőzést, és a mi teljesítményünket is hosszú távon kell megítélni, nem egy-egy jelenet alapján. Persze néhány nappal egy ilyen fontos mérkőzés után nehéz, de bízunk abban, hogy legközelebb újra azzal kerülünk a címlapra, hogy milyen meccset kaptunk."

A meg nem adott ukrán gól Anglia ellen

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!