EURO 2012

A cseh kapitány boldog és büszke

Csehország válogatottja 1-0-s vereséget szenvedett Portugália ellen a negyeddöntőben, így búcsúzott az Európa-bajnokságtól, de Michal Bílek szövetségi kapitány büszkeséget érzett csapata egész tornán mutatott teljesítményét látva.

"Így a meccs után közvetlenül csalódottak vagyunk a vereség miatt. Nagyon szerettünk volna az elődöntőben játszani, ez volt az álmunk. De azt mondhatom, hogy jó tornát zártunk. Egy jobb ellenféllel játszottunk, amely sokkal több helyzetet tudott kialakítani. Szeretném megköszönni minden játékosomnak a teljesítményüket. Szerettük volna megerősíteni a védekezésünket, mert tudtuk, hogy támadni fognak. Az első félidőben ez sikerült, de a másodikban elfáradtunk, így könnyebb dolguk volt, be is tudtak találni, és ezzel eldőlt mindent" - értékelte a negyeddöntőt a cseh szakember.

Michael Bílek Csehország Görögország elleni mérkőzésén az Európa-bajnokságon 2012-ben.

"Ha két és fél éve valaki azt mondja, hogy eljutunk a negyeddöntőig azok után, nehezen hittem volna el. Nagyon boldog és elégedett vagyok, mert építettünk egy remek csapatot, amelyben remek játékosok remek közösséget alkotnak. Az első, rosszul sikerült mérkőzés után talpra álltunk, és idáig jutottunk. Megmutattuk az erőnket, megmutattuk, hogy karakteres emberek vagyunk" - fejezte ki büszkeségét Michal Bílek.

  • Németország - Görögország 2012-06-22 20:45:00
  • Spanyolország - Franciaország 2012-06-23 20:45:00
  • Anglia - Olaszország 2012-06-24 20:45:00

Arra a kérdésre, hogy mire lehet képes a csapata, illetve kikkel képzeli el a válogatott jövőjét, egyelőre nem tudott válaszolni a szövetségi kapitány.

"Ma egy nagyon erős, remek játékosokból álló csapat ellen játszottunk. Nem tudom, hogy ez-e a legtöbb, amire képesek vagyunk, de azt igen, hogy ez a torna nagyon jól sikerült számunkra. Szerintem a csapatunk nagyszerű, de minden fiatal játékosunk számára nyitva áll az ajtó, és minden jelenlegi játékosunkra számítok a jövőben is" - mondta.

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!