Újpest

Szokol Zsolt sokszor tudása alatt teljesített, de újra bizonyítana

  • Horváth Kristóf

Az Újpest csalódást keltő szezonon van túl, a harminc forduló alatt mindössze nyolcszor tudott nyerni, így a 13. helyen zárta a bajnokságot. Szokol Zsolt, a gárda védője sem azt nyújtotta, amit elvárt saját magától. A fiatal védő a hathárom.hu-nak mesélt az elmúlt szezon nehézségeiről és a terveiről.

Az újpestiek fiatal védője önkritikusan beszélt a hathárom.hu-nak az elmúlt idényről.2010-ben igazoltál Újpestre, ahol szinte egyből kezdőjátékos lettél. Mennyire lepett meg, hogy rögtön fontos szerepet játszottál a csapatban?
Emlékszem, amikor idejöttem, az volt a célom, hogy minél hamarabb a kezdőcsapatba kerüljek. Arra azonban egyáltalán nem gondoltam, hogy ilyen hamar, már a harmadik fordulóban pályára léphetek kezdőként. Természetesen meglepett ez az egész helyzet, de úgy érzem, tudtam élni a lehetőséggel, és szeretnék továbbra is élni vele.

Ez volt a második szezonod, a csapat gyengébben teljesített. Hogy ítéled meg a saját teljesítményedet?

Igen, sajnos gyengébben teljesített a csapat, de ennek volt több oka is volt. Főleg ősszel voltak bajok, de ez már a múlté, mindenki tudja, mi volt akkor. Sajnos ez a sok gond rajtam is csattant, nem tudtam úgy koncentrálni a játékra, ahogy kellett volna. A szurkolók miatt a teher is nagyobb volt, mivel nem jöttek az eredmények, így az önbizalmam is elment. Sokszor nem úgy ment a játék, ahogy szerettem volna, tudom, többször jóval a tudásom alatt teljesítettem. Szerettem volna tavasszal javítani ezen, de sajnos a sérülésem meggátolt ebben.

Még egy év van hátra a szerződésedből, maradsz-e Újpesten?
Igen, maradok Újpesten és szeretném bebizonyítani, hogy helyem van a csapatban, amire egy évem van. Remélem, az alapozást el tudom kezdeni majd a csapattal, és bízom benne, hogy az egészségem is hozzá fog járulni ehhez.

Mit látsz Újpesten, mi lehet a csapat célja a következő bajnokságban? Lesznek-e megfelelő erősítések?
Úgy gondolom, ha a csapat célja az, hogy dobogós helyen végezzen vagy versenyben legyen a bajnoki címért, ahhoz komoly igazolások kellenek a csapatba. Bízom benne, hogy lesznek megfelelő erősítések a védelemben és a támadósorban is.

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!