Karrier

Messinél kizárt, hogy a Real Madridban futballozzon

  • MTI

Lionel Messinek, az FC Barcelona argentin futballsztárjának esze ágában sincs, hogy a Real Madridba igazoljon.

"A Barca az én otthonom" - szögezte le a sorozatban háromszor is a világ legjobbjának megválasztott csatár a kolumbiai fővárosban rendezett sajtótájékoztatón, ahol a Csillagok csatája elnevezésű, jótékonysági focishow alkalmából tartózkodik.

"Ha rajtam múlna, életem végéig csakis a katalán együttesben játszanék" - tette le a hűségesküt Messi, elutasítva az újságírói felvetést, hogy bármikor is a jövőben a spanyol bajnoki címet az idén a Barcelonától elragadó fővárosi együttesben folytassa pályafutását. Az argentin válogatott csapatkapitánya kitért rá, hogy fájó szívvel vette tudomásul az eddigi vezetőedző, a katalán gárdával sikert sikerre halmozó Josep Guardiola távozását, de bízik az új szakvezetőben, Tito Vilanovában is:

"Elégedettséggel tölt el, hogy Tito lett Pep utódja. Olyan ember, akit jól ismerünk, akinek része volt az eddigi közös eredményekben, s mivel Guardiola oldalán dolgozott az elmúlt években, alig változik az eddigi munka, minden nagyon hasonlóképpen folytatódik tovább. A magánéletemről nem beszélek, de annyit elárulhatok, hogy nagyon boldog vagyok, mert rövidesen apa leszek" - mondta a jelenkor első számú labdarúgója.