NBA

Megvan a nyár első nagy cseréje

Ugyan még tart az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) 2011/2012-es szezonja, ám a már pihenő csapatok gőzerővel készülnek a draftra. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy tegnap egy elég nagy volumenű cserét hajtott végre a Washington Wizards és a New Orleans Hornets.

Rashard Lewis

Ugyan még javában tart az NBA 2011/2012-es szezonja, ám a csapatok már most megkezdték a készülést a június 28-án esedékes újoncbörzére.

Erre utal legalábbis az a tény, hogy a szerdai nap során a Washington, valamint a New Orleans nagyszabású cserét hajtott végre, amelynek keretében Rashard Lewis és a 46. draftcetli a Hornetshez, míg Emeka Okafor és Trevor Ariza a Wizardshoz került.

Az idei drafton első helyen választó New Orleans tehát megkezdte az újjáépítést, hiszen a két játékos összesen 43 millió dolláros kiadást jelentett volna a csapatnak, ezzel szemben Rashard Lewist 13.7 millió dollárért ki is lehet vásárolni a 23.8 milliós szerződéséből.

Mindemellett a Washington sem járt rosszul, hiszen Okafor személyében egy jól védekező centert, míg Arizáéban egy rendkívül hasznos kiscsatárt kaptak. A washingtoniak general managere, Ernie Grunfeld így nyilatkozott: „Elégedettek vagyunk, hogy további két fontos láncszemet adtunk hozzá az épülő csapatunkhoz, amelyet sokat látott veteránok, és egy igazán fiatal mag alkot.”