Forma-1

Ecclestone szerint Vettel és Alonso jó páros lennének

A Forma-1 mindenható ura, Bernie Ecclestone úgy véli, hogy Fernando Alonso és Sebastian Vettel megférne egymással egy csapaton belül - leginkább a Ferrarinál.

A Ferrai csapatvezetőjével, Stefano Domenicalival és Ecclestone-nal a német Bild készített interjút, és mindkét sportvezető helyeselte az elképzelt Vettel-Alonso duót. "Minden pilótának az az álma, hogy karrierje során egyszer vezesse a Ferrarit" - így Ecclestone. "Mindketten intelligens srácok, jól megférnének egymással. Sohase mondd, hogy soha" - replikázott Domenicali.

Bár a csapatok általában törekednek arra, hogy két nagy formátumú pilótát alkalmazzanak, a McLaren talán máig bánja a Hamilton-Alonso kettős összeültetését. Ecclestone szerint viszont van létjogosultsága egy Vettel-Alonso párosnak.

"Mindketten olyan típusú emberek, akik állandóan új kihívásokat keresnek. Nos, egy istállóba kerülni, kell ennél jobb kihívás? Hasonló helyzet lenne, mint ami 1979-ben történt a Brabhamnél Niki Laudával és Nelson Piquével (Ecclestone volt a csapat tulajdonosa - a szerk.). Azt mondtam nekik: srácok, egyszerű a helyzet, aki a gyorsabb, az lesz az első számú pilóta."

A BBC egyébként egy hónapja arról számolt be, hogy Vettel előszerződést kötött a Ferrarival, 2014-ben csatlakozna a maranellóikhoz. Sőt, állítólag Fernando Alonso megvétózta azt a felvetést, hogy Lewis Hamiltont leigazolják az olaszok, de a kétszeres világbajnok német érkezését támogatná.