Férfi kézilabda

Világklasszis irányítót igazolt a Veszprém

Az MKB Veszprém KC 2015. június 30-ig szóló szerződést kötött az Atlético Madrid irányítójával, Chema Rodríguezzel.

A 32 éves játékost a klub szerdai sajtótájékoztatóján mutatták be.

José María Rodríguez Vaquero 1980. január 5-én született Palenciában. 1999 és 2007 között a Valladolidban játszott, majd a "kézilabdatörténelem" addigi legdrágább igazolásával a Ciudad Realhoz került, azóta ott játszott. A 185 cm magas, 91 kg súlyú irányító a spanyol válogatott meghatározó tagja, 2005-ben világbajnoki címet szerzett Tunéziában. Tagja volt a tavalyi vb bronzérmes csapatának, 2006-ban EB ezüstérmes. Klubjaival kétszeres BL-győztes, háromszoros spanyol bajok, háromszoros Király Kupa-győztes, háromszoros Ligakupa-győztes.

"Veszprémben nagyon komoly projekt kezdődött el. Ennél a csapatnál biztosítva érzem azt, hogy az elmúlt öt évhez hasonlóan a lehető legnagyobb célokért küzdjek továbbra is. A Ciudad Realnalnál (Atlético Madridnál) szép időszakot töltöttem el, de eljött a váltás ideje, és olyan csapathoz szerettem volna szerződni, ami új kihívásokat jelent. Veszprémben nagyon komoly dolgok vannak születőben, olyan csapat épül, ami a szűk európai elit tagja lehet" - nyilatkozta Rodríguez az mkbveszprem.eu-nak.

A céljairól így fogalmazott: "Ugyanazok, amik eddig az Atleticonál: stabil Final Four résztvevő szeretnék lenni és természetesen Bajnokok Ligáját szeretnék nyerni!"

A magyar bajnok a holtidényben már megszerezte az ugyancsak spanyol Cristian Ugaldét, illetve a chilei Marco Onetót a Barcelonától, és a jövőben az együttest erősíti majd az iráni Iman Dzsamali is. Ezen kívül a magyar és a katalán klub tárgyal arról is, hogy Nagy László - aki három év kihagyás után tért vissza a magyar válogatottba - mikor csatlakozhat az MKB Veszprémhez.