Női kosárlabda

Megvan az első győzelem az Eb-selejtezőben

  • MTI

Hazai sikerrel folytatta szerdán a nyolcmeccses Európa-bajnoki selejtezősorozatot a magyar női kosárlabda-válogatott, amely második mérkőzésén magabiztosan verte a portugál csapatot Miskolcon.

Fotó: MTI (archív)

A hét felkészülési mérkőzéséből hatot megnyerő nemzeti csapat egy hete 51-47-es vereséggel kezdte meg az Eb-selejtezőket Minszkben, míg az öttagú csoport leggyengébbjének tartott portugálok két kudarccal nyitottak (Ukrajnában és otthon a fehéroroszok ellen). A vendégek ennek megfelelően csak bő három perc elteltével találtak be először, a nemrég honosított Quigley Allie vezette magyarok a nyitónegyed derekán már 15-3-ra elhúztak. A második játékrészben váratlanul 5 pontra (25-20) felzárkózott az ellenfél, a félidőben 34-25 volt az állás.

Térfélcsere után a januárban kinevezett Stefak Svitek együttese gyors indításokkal csakhamar 20 pontra tornázta előnyét, mivel 2 portugál pontra 13-mal válaszolt. A 30-14-re nyert harmadik szakasszal voltaképpen eldőlt a mérkőzés, a hátralévő időben a megroggyant rivális már nem tudott közelebb férkőzni. A válogatott legjobbja a 18 ponttal záró Nagy-Bujdosó Nóra lett.

A két mérkőzés után 1/1-es mérlegnél tartó magyarok szombaton Izraelben lépnek pályára, a csoportból az első két helyezett jut ki a jövő évi, franciaországi kontinenstornára.

Eb-selejtező, A-csoport
Magyarország-Portugália 80-45 (23-12, 11-13, 30-14, 16-6)
A legjobb magyar dobók: Nagy-Bujdosó 18, Quigley 17, Honti 11