GP3

Kiss Pál Tamás önbizalommal telve várja a valenciai versenyt

E hét végén, a valenciai utcai versennyel folytatódik a Formula-1 európai betétsorozataként futó GP3 2012-es idénye, így a monacói első futamon a szenzációs 2. helyen végző Kiss Pál Tamás most ismét egy utcai pályán bizonyíthatja tehetségét. Monacói dicsőség ide vagy oda, a 21 éves pilóta természetesen a tőle megszokott szerénységgel és realizmussal készül az újabb kihívásra.

"A monacói hétvége után most egy újabb városi pályára látogatunk, de utcai pálya és utcai pálya között is van különbség. A Valencia Street Circuit sokkal szélesebb a monte-carlói pályánál és jóval nagyobbak rajta a bukóterek, így ez igazából csak jellegét tekintve városi pálya, amúgy sokkal inkább hasonlít egy átlagos épített ringhez " – árulta el az Atech CRS GP versenyzője.

Kis Pál Tamás a monacói futamon kiválóan szerepelt

"Ettől függetlenül persze az előző versenyhétvége fényében önbizalommal telve várom a versenyt, de úgy gondolom, hogy most kell megőriznünk a realitásérzékünket, és hiba lenne azt mondanunk, hogy 'múltkor másodikak lettünk, úgyhogy most már csak a győzelem az elfogadható.' Látni kell, hogy Monaco egy különleges helyszín, ahol kicsit felborultak az erőviszonyok, ezért nem számítok arra, hogy rögtön a hétvége elejétől az én nevem szerepel majd az eredménylista élén. Az lesz a célunk, hogy az első 8-10 pilóta között legyünk folyamatosan, mert így legalább a két futam közül az egyiken biztosan esélyünk lehet a jó szereplésre" – folytatta Tamás.

"Az F1-es McLaren csapat bázisán való szimulátorozás és a múlt heti tesztelés után úgy érzem, felkészülten várjuk ezt az újabb versenyhétvégét, és van egy nagyon jó alapbeállításunk, amiből kiindulhatunk. Az újoncokhoz képest előny, hogy mi tavaly már mentünk itt egyszer, úgyhogy ezt igyekszem majd kihasználni és a magam előnyére fordítani. Ugyanazt próbálom majd tenni, mint legutóbb, Monacóban – a saját stílusomban, minél felszabadultabban és lazábban, örömből versenyezni. Meglátjuk, ez most mire lesz elég, de mindenképp bízunk a jó szereplésben" – tette hozzá végül az OXXO Energy Drink pilótája.