EURO 2012

Gerrard Lampard 2010-es gólját emlegette az ukránok elleni siker után

Anglia 1-0-s Ukrajna elleni győzelmével továbbjutott a D csoportból az Európa-bajnokságon, ami után Steven Gerrard csapatkapitány boldogan értékelt.

"Ezeken a tornákon szükség van szerencsére, hogy sokáig juthassunk." - kezdte Gerrard, utalva arra, hogy a második félidőben egy alkalommal John Terry néhány centivel a gólvonal mögül mentett egy lövést, amit Vad II István, Kassai Viktor alapvonali asszisztense nem látott bent.

"Két évvel ezelőtt nem volt szerencsénk Frank Lampard góljánál, és az annak a mérkőzésnek a fordulópontja volt. Akkor csomagolnunk kellett, most viszont velünk volt a szerencse, három nagyon értékes pontot szereztünk. De a szerencse jön, ha keményen dolgozunk, és azt hiszem, hogy a csoportmeccseken mutatott teljesítményünkkel több mint megérdemelt a továbbjutásunk."

Steven Gerrard örül a győzelemnek az Ukrajna-Anglia mérkőzés után az Európa-bajnokságon 2012-ben.

A sérülésektől és viszályoktól sújtott angol válogatottól a torna előtt a saját szurkolóik sem mertek sokat várni, de a középpályás szerint ott tartanak, ahol képességeik alapján tartaniuk kell: "Nem hiszem, hogy túlteljesítettünk, szerintem elértük azt a szintet, amire képesek vagyunk. Korábban nem voltunk elég jók, ezért hamar haza kellett utaznunk. Az Európa-bajnokságokon 16 fantasztikus csapat küzd, jól kell játszani, és kell az a kis szerencse, ez most mind megvolt."

A csapatkapitány külön kitért Rooneyra, aki kétmeccses eltiltása után győztes góllal szállt be az Európa-bajnokságra: "Wayne-ről sokat beszéltek, hogy hogy tud beszállni. Szerintem sokat dolgozott, elviselte a nyomást, és elismerést érdemel, mert bátor volt, sokat tett értünk. Amikor kellett, ott volt, és befejelte azt a ziccert. Ez sokszor ugyanolyan fontos, mint a 30 yardos gólok."

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!