Olimpia 2012

Engedtek a korán kelés ellen tiltakozó ausztráloknak

  • VNA

Az ausztrál csapat kérését elfogadva a londoni olimpia szervezőbizottsága módosította a férfi gyeplabda torna időrendjét.

Ritkán fordul elő az olimpiai versenyprogram előre rögzített menetrendjének módosítása, most azonban a londoni férfi gyeplabda torna kapcsán mégis ez történt. A pekingi bronzérmes, ilyen módon az egyik favoritnak számító ausztrál csapat ugyanis tiltakozást nyújtott be a csoportkör időrendje ellen. Az elégedetlenség oka az volt, hogy a csoportkörben az ausztrál csapat három mérkőzése is reggel 8.30-kor kezdődött volna, míg az egyik fő rivális, az olimpiai bajnoki címvédő német csapat például egyetlen alkalommal sem játszik majd ennyire korán.

A brit szervezők a Nemzetközi Gyeplabda Szövetséggel (IHF) karöltve mérlegelték és méltányolták  a menetrend módosítására irányuló ausztrál kérdést. A program egyetlen változtatást tett lehetővé, így az ausztrálok augusztus 7-ei találkozója két órával később, 10.45-kor veszi majd kezdetét Pakisztán ellen. "Ez volt az egyetlen helyes döntés. Számítottunk rá, hogy lesznek korai mérkőzéseink, de nem gondoltuk, hogy ennyi összejön" - kommentálta a döntést az ausztrál csapat szövetségi kapitánya, Ric Charlesworth. A férfi gyeplabda tornát július 30. és augsuztus 11. között a londoni Riverbank Arénában rendezik meg.  

A brit fővárosban rendezendő gyeplabda torna különlegessége lesz, hogy most először rendezik meg kék színű borítású pályán a mérkőzéseket.