EURO 2012

Éhesek vagyunk a sikerre, történelmet akarunk írni - Andrés Iniesta

A spanyol válogatott hét ponttal megnyerte csoportját, de Vicente del Bosque együttesének játéka kevésbé ellentmondást nem tűrő, mint volt az elmúlt két világversenyen. Andrés Iniesta, a Vörös Fúria irányítója tagadja, hogy ne volnának éhesek a sikerre, a barcelonai középpályás szerint a csapat minden tagja történelmet szeretne írni.

Iniesta és társai Eb-címre vágynak

Az olaszok elleni 1-1 után az íreknek hintett négyes majd a horvátok ellen egy nyögvenyelős győzelem lett a címvédő spanyol válogatott mérlege, az így megszerzett hét egység bőven elegendő volt a csoportgyőzelemhez.

A spanyolok a negyeddöntőben a D jelű négyes második helyén továbbjutó Franciaországgal csapnak össze, az esélyek egyértelműen mellettük szólnak.

"Nagy tévedés azt gondolni, hogy már nem vagyunk olyan sikeréhesek, mint az előző versenyeken" - mondta a Deportes Cuatrónak Iniesta. "Nagyon fontosnak tartjuk, hogy megvédjük címünket, és ezzel történelmet írjunk".

A kritikusok szerint a spanyol válogatott játékban elmarad korábbi önmagához képest, de a 28 éves játékos nem fogadja el ezeket a bírálatokat. "Nem hinném, hogy gyengébben játszanánk. Más csapatoknak is voltak mérkőzései, amelyeken nem tudták a legjobbjukat nyújtani. A horvátok ellen voltak nehéz pillanataink, de ez bárkivel előfordulhat. Amikor egy nemzeti válogatott nagyon magas szinten képes játszani, ráadásul még címeket is nyer, akkor az elvárások nyilván óriásiak lesznek. A szurkolóknak biztatniuk kell ezt a csapatot. Nem sportszerű azt mondani, hogy nem megy úgy a játék, mint a vb-n".

A legjobb négy közé jutásért Iniestáék majd Franciaországgal mérkőznek meg pénteken. "Kiérdemeltük, hogy ebben a párharcban minket tartanak a favoritnak, de a franciák nagyon erős csapatot alkotnak, ezért biztos vagyok benne, hogy egy nagyszerű meccset játszunk velük. Azt gondolom, hogy megpróbálják majd birtokolni a labdát, ezért kulcskérdés lesz számunkra, hogy milyen hatékonyak tudunk lenni akkor, amikor nálunk lesz a labda".

  • Spanyolország - Franciaország 2012-06-23 20:45:00
  • Csehország - Portugália 2012-06-21 20:45:00
  • Anglia - Olaszország 2012-06-24 20:45:00
  • Németország - Görögország 2012-06-22 20:45:00

 

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!