EURO 2012

A vártnál nagyobb érdeklődésnek örvendtek a lengyelországi mérkőzések

  • MTI

A szervezők előzetes várakozásainál is több, közel 2,6 millió szurkoló látogatott el a lengyel-ukrán közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság lengyelországi csoportmérkőzéseire.

A lengyel rendezők keddi összegzése szerint az országban rendezett 12 csoportmeccset csaknem 500 ezren tekintették meg a stadionokban, míg a szurkolói zónák látogatottsága megközelítette a 2,1 milliót, ami negyedével haladta meg a legutóbbi, svájci-osztrák közös rendezésű kontinensviadal azonos időszakában jegyzett vendégek számát.

A lengyel határőrség adatai szerint az ország keleti határát - amely egyben a schengeni övezet határa is - csaknem 440 ezren lépték át, míg a varsói, wroclawi, gdanski, poznani és krakkói nemzetközi repülőtéren további 130 ezer személy utazott be az országba.

A jegyeladási adatokból az is kiderült, hogy összesen 110 ország focirajongói váltottak jegyet a lengyelországi csoportmérkőzésekre. A legtöbb szurkoló Oroszországból érkezett (az összes néző 11 százaléka), őket követték az írek (9 százalék), a csehek (7 százalék) és a horvátok (5 százalék). A hazai szurkolók a nézők felét tették ki. Az Eb-n nem szereplő nemzetek drukkerei közül a legtöbben az amerikaiak (közel 2000), a kanadaiak (1900) és az ausztrálok (csaknem 600) jutottak be a lengyel arénákba.

A legtöbb vendégszurkolót egy meccsen az írek "adták", akik válogatottjuk spanyolok elleni találkozóját 25 ezren nézték meg a gdanski stadionban. Ebben a sorban az oroszok következnek, 20 ezer drukkerrel csapatuk görögöktől elszenvedett varsói vereségén.

A rendőrségi statisztikák szerint keddig 515 rendbontót állítottak elő - ebből 153 külföldi állampolgár volt, köztük egy magyar.

A csoportmérkőzések után még három meccset játszanak Lengyelországban.

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!