EURO 2012

Újabb büntetés a horvát szurkolók miatt, a németek lesznek a következők

  • Hatharom.hu-MTI

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a kontinenstornán tapasztalt rasszista szurkolói megnyilvánulások miatt 80 ezer eurós büntetéssel sújtotta a horvát tagszervezetet.

A keddi közlemény szerint az olaszok elleni, múlt csütörtöki csoportmérkőzés (1-1) során a horvát tábor rasszista dalokat énekelt, fajgyűlölő jelképeket mutatott fel, továbbá görögtüzeket is gyújtott.

A horvátok már másodszor kaptak bírságot az Eb alatt: korábban a drukkerek kihágásai miatt 25 ezer eurót kellett fizetniük.

Várhatóan a német szövetség (DFB) is újabb büntetést kap, miután a válogatott Portugália elleni mérkőzése után már fizetnie kellett, amiért a szurkolók papírgalacsinokkal dobálták meg az ellenfél játékosait.

Ezúttal a Dánia elleni vasárnapi találkozón "tiltott feliratokat és szimbólumokat jelenítettek meg a szurkolók, valamint tiltott jelszavakat is kiabáltak" az UEFA szerint. A Labdarúgás az Európai Rasszizmus Ellen (FARE) nevű hálózat egyik megfigyelője például egy horogkeresztet látott az egyik német szektorban Lvivben.

Az ügyben legkésőbb szombatig várható döntés.

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!