Debrecen

Spitzmüller István meghatározóbb szerepre vágyik a bajnokcsapatban

  • Horváth Kristóf

A Debrecen labdarúgócsapata megszerezte története hatodik bajnoki címét, pedig szezon előtt nem feltétlenül Kondás Elemér csapatát tartották a legesélyesebbnek erre. Spitzmüller Istvánt, a csapat középpályását kérdeztük az együttes titkáról.

"Nem minket tartottak első számú esélyesnek, de egységesek voltunk és az eredményekkel mindenképpen megérdemeltük az első helyet. Úgy érzem, az egyik fő erősségünk az volt, hogy mindig próbáltuk a saját játékunkat játszani és azt ráerőltetni az ellenfélre. Nem akartunk alkalmazkodni a többi csapathoz."

A DVSC-nek gyakorlatilag két teljes csapata van, kérdés, mennyire van átjárás a kezdőcsapat és a cserék között.

„Az átjárásról annyit, hogy amíg megy a csapatnak, addig egy edző sem szívesen változtat. Így pedig elég nehéz bekerülni a kezdőbe. A szezon egy részével elégedett vagyok, mert úgy érzem, amikor lehetőséget kaptam, éltem vele. Viszont szerettem volna meghatározóbb szerepet játszani a csapatban, ami sajnos nem jött össze.

Spitzmüller Istvánnak a védekező középpályás posztján több neves riválisa is van a keretben. A 26 éves futballista ezért lehetséges, hogy nyáron váltani fog.

„Igen, elgondolkoztam azon, hogy esetleg kölcsönben máshol folytatom, de erről egyelőre többet nem tudok mondani. Az biztos, hogy Debrecenben kezdem meg az edzéseket, aztán meglátjuk, hogy alakul a sorsom.”

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!