EURO 2012

Robben elküldte van Marwijket a portugál meccs közben - videó

A hollandok szövetségi kapitánya taktikai tanácsokkal kívánta ellátni Arjen Robbent, aki azonban nem volt fogékony a mester szavaira.

A végső győzelemre is esélyesnek tartott hollandok az Eb egyik legnagyobb meglepetését okozták azzal, hogy három vereséggel, nulla ponttal és mindössze két rúgott góllal kiestek a csoportkörben.

Az Oranje sztárjátékosai közül szinte kivétel nélkül mindenki csődött mondott a torna idejére, noha év közben klubjukban valamennyien szárnyaltak.

A dánok ellen elszenvedett vereség után röppentek fel először a pletykák a holland csapaton belül uralkodó morális válságról, amely a jelek szerint valóban létezett.

Az alábbi videó a portugálok elleni 2-1-re elveszített találkozón készült és jól hallható, amint Bert van Marwijk szövetségi kapitány és Arjen Robben szóváltásba keveredik.

A fehér hajú szakember az oldalvonal mellöl akart Robbennek utasítást adni, de pechére a pálya körül elhelyezett mikrofonok mindent rögzítettek. Van Marwijk az "Arjen, Arjen" felkiálltásra a következő választ kapta: "Fogd be a pofád, ép nyerni próbálunk".

Ez a kis történet két dolgot is alátámaszthat: az egyik, hogy Arjen Robben egója nem ismer határokat, a másik pedig, hogy van Marwijk kezéből kicsúszott az irányítás az Oranjet illetően.