EURO 202

Az ex-szövetségi kapitány szerint Portugália egyenlő C. Ronaldóval

Carlos Queiroz véleménye szerint hiányoznak a nagy egyéniségek a luzitánoktól, Cristiano Ronaldo túlságosan meghatározó szerepet tölt be a válogatottban.

A Manchester Unitednél másodedzőként több évig dolgozó, majd a Real Madrid kispadján is megforduló szakember azt mondta, hogy hazájának válogatottja túlságosan is függ Cristiano Ronaldótól, vagyis ha a Real Madrid játékosának nem megy jól a játék, akkor a csapat is csak szenved.

Egyemberes lenne a portugál válogatott?

"Portugáliának van egy válogatottja, melyet úgy is hívhatnánk, hogy Cristiano Ronaldo és egy csapat játékos, aki fut utána" - mondta Queiroz. "De másképpen is megközelíthetjük: Ronaldo csak egy eszköz a csapat számára".

Az 59 éves Queiroz 2008 és 2010 között ült a portugál nemzeti csapat kispadján, a 2010-es dél-afrikai világbajnokságon vezetésével a nyolcaddöntőig menetelt a csapat, ahol a későbbi győztes spanyolok búcsúztatták a szomszédokat.

"Néhány évvel ezelőtt a válogatottban olyan játékosok voltak, mint Luis Figo, Rui Costa, Paulo Sousa vagy Fernando Couto. Mikor ők visszavonultak, a középpontba Cristiano Ronaldo került. Túl nagy jelentősége van annak, hogy éppen milyen formát mutat, így pedig a kritikák kereszttüzébe kerül."

A portugálok ugyan a németektől vereséget szenvedtek az első találkozójukon, de a dánok valamint a hollandok elleni győzelemnek köszönhetően bejutottak a negyeddöntőbe, ahol majd Csehország ellen lépnek pályára. Cristiano Ronaldo a hollandok ellen lendült igazán játékba, az ő két góljával győztek a portugálok az utolsó csoportmeccsen.

  • Csehország - Portugália 2012-06-21 20:45:00

 

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!