EURO 2012

A horvátok ünneplik csapatukat - lapszemle

  • MTI

A horvát sajtó az Európa-bajnoki búcsú ellenére dicsérte a labdarúgó-válogatottat, hősiesnek minősítve a címvédő spanyolok elleni hétfő esti küzdelmét.

"Hősökként játszottatok" - áll a Sportske Novosti címlapján. "Harcosan, bátran futballoztak a világbajnok ellen, de ez sem volt elég a folytatáshoz" - olvasható aztán a sportlapnak az 1-0-ra elveszített gdanski mérkőzésről készült, a futballisták teljesítményét értékelő összegzésében.

 "Köszönjük! Viszlát Ukrajna" - foglalta össze a lényeget a Novi List, utalva arra, hogy a lengyelországi szereplést követően a másik rendezőhöz már nem utazik a negyeddöntőre a csapat, míg a Jutarnji List "nagy bánatról", egyben "nagy büszkeségről" ír. "Dávid nem tudta legyőzni Góliátot. Éppen csak elbuktunk" - kommentál az újság.

Megkérdezték a horvát válogatottat 1998-ban világbajnoki elődöntőig vezető Miroslav Blazevicet is, aki szerint a spanyolok elleni meccs után "jogos a szomorúság, a kritika azonban nem". Az elismert szakvezető úgy véli, a horvát válogatott játékosai emelt fővel búcsúznak az Európa-bajnokságtól.

A Vecernji List is dicséri a csapatot, a horvátok büszkeségeinek nevezi a játékosokat, miközben a mérkőzés hőseként emlegeti Iker Casillast, a spanyolok kapusát, aki nagy bravúrral hárította Ivan Rakitic fejesét a második félidőben.

A találkozót a spanyolok 1-0-ra nyerték, Jesús Navas 88. percben elért találatával. A csoportból a címvédő csapat mellett az olasz lépett tovább a negyeddöntőbe.
 

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!