Diósgyőr

Sisa Tibor van olyan jó edző, mint a külföldiek - Dudás Hunor

A Diósgyőr együttese újoncként a hetedik helyet csípte meg az OTP Bank Liga mögöttünk álló szezonjában, de a miskolci csapat szurkolóiban maradhatott némi hiányérzet, hiszen ősszel még a dobogó közelében álltak a piros-fehérek. A klub hivatalos honlapja Dudás Hunor ügyvezető igazgatóval készített egy nagyobb lélegzetvételű interjút, melyben szó esik Sisa Tibor kinevezéséről és a infrastruktúrális fejlesztésekről is.

Habár az ősz parádésra sikeredett a DVTK csapatának, a lényegesen gyengébb tavaszi teljesítmény miatt nem lett mesébe illő az újonc története. A rossz tavaszi nyitányt a klubvezetés egy edzőváltással próbálta orvosolni, de a menesztett Benczés Miklós után Szentes Lázárral sem indult meg a csapat szekere.

"Benczés Miklós távozása után külföldi edzőt képzeltünk el a DVTK kispadjára. Már akkor is elmondtam újságírói kérdésre, hogy nem azért, mert egyáltalán nincs Magyarországon jó edző, hanem azért, mert azok mind szerződéssel rendelkeznek, akiket szívesen látnánk Diósgyőrben. Tehát a külföldi piacon néztünk körbe, ahol meg is találtuk azt az edzőt, aki minden elképzelésünknek megfelelt. Sikerült megállapodni mindenben, beleértve az anyagiakat is, sőt Marco Pezzaiuoli megnézte a csapat Pécs elleni bajnokiját, majd személyesen is megismerkedett a Diósgyőrben rá váró körülményekkel is. Végül az utolsó pillanatban mindkét fél nagy sajnálatára családi okok miatt mégis nemet mondott a felkérésünkre" - idézte fel azt az időszakot Dudás Hunor a dvtk.eu-nak. 

"Időközben azonban Sisa Tibor nem hosszabbította meg Kaposvárott lejáró szerződését, így ő is képbe került, hiszen egy rendkívül felkészült, nagy munkabírású edzőnek tartjuk, aki több nyelven is beszél. Sisa Tibor van olyan jó edző, mint azok a külföldi szakemberek, akik látókörünkbe kerültek, és hiba lett volna csak azért lemondani róla, mert korábban kimondtam, hogy külföldi edzőben gondolkodunk".

A szakmai megújuláson kívül több változás is történt az elmúlt egy évben Diósgyőrben. "Amikor átvettük a DVTK működtetését, már akkor elmondtam, a klubépítés egyik legfontosabb lépcsőfoka az infrastruktúra fejlesztése. A TAO-program keretében felújítottuk a Szinva árvízekor megrongálódott régi műfüves pályát, valamint építettünk egy újat, és elkészült két vízelvezetővel és automata locsolórendszerrel felszerelt élőfüves pálya, valamint a konditerem is. Az előbbieket már a télen birtokukba vehették csapataink, utóbbiakat pedig akár már holnap is használhatnák, ha éppen nem lenne nyári szünet. Büszke vagyok rá, hogy mi valósítottuk meg az országban először a pályázatban foglaltakat, és külön büszkeséggel tölt el, hogy miénk Magyarország egyik legmodernebb műfüves pályája, mint ahogy az élőfüves pályák, valamint a konditerem berendezésekor is a minőségre törekedtünk."

Közismert, hogy a DVTK hazai mérkőzésein rendre több ezer ember ül a lelátón, a csapat szurkolótábora az ország egyik legkiválóbb közönsége. Ennek köszönhetően Diósgyőrben lehet alapozni a relikviákból származó bevételekre is. "November végén nyitottuk meg a Diósgyőri Stadionban a DVTK ajándékboltot, amit nem sokkal később követett egy másik üzlet Miskolc belvárosában, a Szinvaparkban. Erről is azt tudom elmondani, hogy a szurkolói visszajelzések alapján csak elégedett lehetek vele."

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!