EURO 2012

Most kezdhetünk mindent elölről - van der Vaart

Hollandia három vereséggel mindössze két rúgott góllal búcsúzni kényszerült a lengyel-ukrán közös rendezésű Európab-bajnokságtól, noha előzetesen a torna egyik legnagyobb favoritjának számított. A narancsmezesek középpályása, Rafael van der Vaart szerint nem érdemeltek továbbjutást.

Rafael van der Vaart

Habár az első két fordulóban egyaránt pont nélkül maradtak a hollandok, az utolsó mérkőzésen Portugália ellen akár még így is kivívhatták volna a továbbjutást, ehhez "mindössze" annyi kellett, hogy Németország legyőzze Dániát, míg az Oranje legalább két góllal Portugáliát.

Habár a 11. percben van der Vaart csodálatos tekerése nyomán előnybe kerültek a hollandok, a portugálok Cristiano Ronaldo vezérletével fordítani tudtak és végül megnyerték a találkozót.

"Nem voltunk elég jók ezen a tornán. Nagyon szerényen teljesítettünk, ezért nem érdemeltük meg a továbbjutást" - így a Tottenham játékosa. "Tudtuk, hogy a portugálok ellen is nehéz mérkőzésünk lesz. A gólunk után ők voltak a jobbak, mi nagyon gyengén játszottunk. Ez nagyon kiábrándító érzés, különösen a sok holland szurkoló miatt".

"A dánok ellen elvesztette mérkőzés után tisztában voltunk vele, hogy milyen nehéz dolgunk lesz, hiszen két kiváló csapattal kellett szembenéznünk. Most kezdhetünk mindent elölről."

EURO 2012
B csoport, 3. forduló
Portugália-Hollandia 2-1 (1-1)
Harkiv, 35 ezer néző, v.: Rizzoli (olasz)
gólszerzők: Ronaldo (28., 74.), illetve Van der Vaart (11.)
sárga lap: Pereira (90.), illetve Willems (51.), Van Persie (69.)
 
Portugália: Rui Patricio - Pereira, Bruno Alves, Pepe, Coentrao - Raul Meireles (Custodio, 72.), Veloso, Moutinho - Nani (Rolando, 87.), Postiga (Oliveira, 64.), Ronaldo
 
Hollandia: Stekelenburg - Van der Wiel, Vlaar, Mathijsen, Willems (Afellay, 68.) - Van der Vaart, De Jong, Sneijder, Robben - Huntelaar, Van Persie
EURO 2012
A B csoport végeredménye
    M GY D V RG KG P
1. Németország 3 3 0 0 5 2 9
2. Portugália 3 2 0 1 5 4 6
3. Dánia 3 1 0 2 4 5 3
4. Hollandia 3 0 0 3 2 5 0

 

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!