EURO 2012

Ne kérdezzenek a jövőmről - van Marwijk

Hollandia 2-1-es vereséget szenvedett Portugáliától az Európa-bajnokság B csoportjának záró fordulójában, így három vereséggel búcsúzott a tornától. Bert van Marwijk szövetségi kapitány csalódottan értékelte a mérkőzést, de nem mondott le a kudarc után.

"Szerintem elég jól kezdtünk, viszonylag gyorsan gólt is szereztünk" - kezdte a holland kapitány. "Utána viszont egy kis zavar alakult ki hátul. Nem tudom pontosan, mi történt, de ilyesmi már korábban is volt. Jól kezdtünk Dánia és Németország ellen is, voltak időszakok, amikor irányítottunk, de hátul sok volt a bizonytalanság. Talán ha ma sikerül a második gólt megszereznünk, magabiztosabbak lehettünk volna. A játékosok fáradtak voltak, nem voltak elég élesek, de talán, ha az első mérkőzést megnyertük volna,amikor annyi helyzetünk volt, most más csapattal játszhattunk volna.

Bert van Marwijk a Dánia-Hollandia mérkőzésen az Európa-bajnokságon 2012-ben.

A szakember változtatott csapata felállásán is a korábbi mérkőzésekhez képest, ami szerinte csak a mérkőzés első szakaszában hozott sikert: "Különleges helyzet volt, egy döntőben vagy a torna első meccsén jó lett volna a döntetlen, de tudtuk, hogy most kétgólos győzelem kellett volna. A felállásban ezért kockáztatnunk kellett. Az elején ez működött, később már nem annyira."

A nullapontos kiesés után természetesen felvetődött Bert van Marwijk lemondásának kérdése is, de ő elutasította az erre irányuló kérdéseket: "Nagyon csalódottak vagyunk, ma nem játszottunk jó mérkőzést. Felelős vagyok ezért, így én is csalódott vagyok. 2016-ig írtam alá a szövetséggel, most elvesztettünk három mérkőzést. Kérdezzenek tőlem bármit, de a jövőről most nem szeretnék beszélni."

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!