Londoni tenisztorna

Nalbandian megsebesítette a vonalbírót, kizárták a döntőben - videó

  • MTI

A hatodik helyen rangsorolt horvát Marin Cilic nyerte meg a 625 300 euró összdíjazású, londoni füvespályás férfi tenisztornát, miután az argentin David Nalbandiant súlyos sportszerűtlenség miatt leléptették a vasárnapi döntőben.

David Nalbandian kér bocsánatot az általa megsebesített vonalbírótól a Queen's Clubban rendezett tenisztornán 2012-ben.

A finálé második szettjében a dél-amerikai játékos elvesztette az adogatását, és dühében belerúgott az egyik oldalsó vonalbíró széke körüli reklámkeretbe, amely széttört, és megsebesítette a lábán a vonalbírót. A mérkőzésvezető némi tanácskozás után diszkvalifikálta Nalbandiant, és Cilicet hirdette ki győztesnek.

“Nagyon sajnálom, amit tettem, de nagyon frusztrált voltam a pályán, és ezt néha nehéz kontrollálni. Egyetértek azzal, hogy hibáztam, de mindenki követ el hibákat néha, és nem éreztem úgy, hogy így kellett ennek véget érni” - magyarázkodott az argentin játékos.

Nalbandian agya elborult

A mérkőzés részletes tudósítása a teniszonline.hu jóvoltából:

Cilic hibákkal kezdett a meccs elején, első adogatásai után sem volt túl hatékony, hiába jöttek be jó arányban. Rögtön elbukta adogatását, majd Nalbandiannak két breaklabdája is volt a dupla breakelőnyhöz, de Cilic még időben észbe kapott. Nalbandian első szerva után az elején hamar be tudta fejezni a pontokat. Hasonlóan a Federer – Haas döntőhöz, itt is megvolt az esélye az egyik félnek a dupla breakelőnyre, melyet nem sikerült kihasználni, és végül az ellenfél egalizálni tudott. A horvát a breaklabdánál egy rövidítést kapott, azt befutotta, és hosszan visszatette az alapvonalra, az argentin átemelése pedig hosszúra sikeredet, 3-3. A horvát hozta saját adogatását, először vezetett a meccsen. Cilic egyre jobban játszott, Nalbandiannak következő adogatásában igencsak küzdenie kellett a labdamenetekben, hogy elkerülje a breaklabdát, de végül hozta a játékot, 4-4. A szett végül tie breakig húzódott, nagyobb előnyt egyik játékos sem tudott kiharcolni fogadóként. A rövidítést az argentin magabiztosan hozta 7-3-ra.

A második szettet Cilic kezdte remekül, rögtön el tudta venni ellenfele adogatását. A korai break nem törte meg Nalbandiant, aki folyamatosan zárkózott fel, hozva saját adogatójátékait. 3-2-nél két átemeléssel kellett szembenézni a horvátnak, egyikkel sem tudott mit kezdeni, 0-30.  30 egynlőig még fel tudott zárkózni, de egy breaklabdát csak sikerült összehoznia az argentinnak. A breaklabdánál Cilic második adogatásra kényszerült, ezért hamar hátrányba került a labdamenetben, egyszer sikerült kiszorított helyzetből is megmenekülnie, majd egy átemelést is megmentett, de végül hibával fejezte be ezt a nagy iramú pontot, 3-3. A horvát aztán összehozott egy jó fogadójátékot, a labdamenetek az ő kezében voltak, három breaklabdát harcolt ki. A másodikat kihasználva ismét előnybe került, de az igazi dráma csak ezután jött. Nalbandian idegességében belerúgott a vonalbírót körülvevő “ketrecbe”, de nem túl jó minősége miatt az darabokra hullott, eltalálva ezzel a benne álló személyt is, akinek a lábából emiatt elkezdett eredi a vér. A székbíró nem gondolkodott sokat, sportszerűtlen viselkedés miatt Nalbandiant kizárta a londoni döntőben. A közönség ennek természetesen nem örült, hisz nem teljesen kapták meg amiért jöttek, akár büntetőjátékot is ítélhettek volna az argentin ellen, de a székbíró ítéletét nem lehetett módosítani.

Londoni tenisztorna
Döntő
Cilic (horvát, 6.)-Nalbandian (argentin, 10.) 6:7 (3-7), 4:3-nál Nalbandiant kizárták