EURO 2012

Így juthat tovább a holland és eshet ki a német csapat

A lengyel-ukrán közös rendezésű Eb B-csoportjának 3. fordulója előtt még mind a négy csapatnak van esélye a negyeddöntős szereplés kiharcolására, igaz nem "azonos feltételekkel" indulnak neki az utolsó körnek. Az nullpontos hollandoknak csak akkor van esélyük, ha legalább kétgólos győzelmet aratnak Portugália felett míg Németország két vállra fekteti Dániát. Extrém esetben akár a 100 százalékos németek is búcsúzhatnak.

EURO 2012
B-csoport lehetséges továbbjutói
Németország továbbjut, ha
- legalább pontot szerez Dánia ellen, mert ekkor mindenkinél több pontja lesz.
- kikap Dániától, és Hollandia legyőzi Portugáliát vagy azon a mérkőzésen döntetlen születik, mert a holland-portugál kettősnél még így is több pontja lesz.
- 3-2-re kap ki Dániától, és Portugália legyőzi Hollandiát, mert ekkor a német, dán, portugál hármas holtversenyben azonos lesz az egymás elleni mérkőzéseken elért gólkülönbség, a dánok több rúgott góllal csoportelsők lesznek, az egyaránt 3-3 egymás elleni meccseken lőtt góllal álló németek és portugálok között pedig az egymás elleni eredmény (1-0) dönt Gomezék javára.
- legalább három gólt lőve egy góllal kap ki Dániától, és Portugália legyőzi Hollandiát, mert ekkor a német, dán, portugál hármas holtversenyben az egymás elleni mérkőzéseken szerzett több góllal megelőzi Cristiano Ronaldóékat.
 
Portugália továbbjut, ha
- legyőzi Hollandiát, és Németország legalább pontot szerez Dánia ellen, mert ekkor pontszámban megelőzi a dánokat és a hollandokat is.
- legyőzi Hollandiát, és Dánia legalább két góllal legyőzi Németországot, mert ekkor a német, dán, portugál hármas holtversenyben az egymás ellen elért gólkülönbségben Németország a harmadik helyre szorul.
- legyőzi Hollandiát, és Dánia 1-0-ra vagy 2-1-re legyőzi Németországot, mert ekkor a német, dán, portugál hármas holtversenyben szintén Németország szorul a harmadik helyre az egymás elleni mérkőzéseken elért gólok száma alapján.
- döntetlent ér el Hollandia ellen, és Dánia nem győzi le Németországot, mert ekkor legalább az egymás elleni eredményekkel megelőzi Dániát.
- 1-0-ra kikap Hollandiától, és Németország legyőzi Dániát, mert ekkor a holland, dán, portugál hármas holtversenyben Hollandia lesz az utolsó az egymás elleni mérkőzéseken szerzett gólok száma alapján, Portugália pedig Dániát a teljes holtverseny utáni újabb összevetésben az egymás elleni eredmények alapján előzi meg.
- legalább egy gólt lőve egy góllal kap ki Hollandiától és Németország legyőzi Dániát, mert ekkor a holland, dán, portugál hármas holtversenyben az egymás elleni mérkőzéseken szerzett gólok száma alapján a legelőrébb végez.
 
Dánia továbbjut, ha
- legyőzi Németországot, és Hollandia legalább pontot szerez Portugália ellen, mert ekkor a holland-portugál kettőst pontszámban megelőzi.
- legalább két góllal legyőzi Németországot, és Portugália legyőzi Hollandiát, mert ekkor a német, dán, portugál hármas holtversenyben az egymás elleni mérkőzéseken elért gólkülönbségben a legjobb lesz.
- 1-0-ra vagy 2-1-re legyőzi Németországot, és Portugália legyőzi Hollandiát, mert ekkor a német, dán, portugál hármas holtversenyben Németország szorul a harmadik helyre az egymás elleni mérkőzéseken szerzett gólok száma miatt.
- döntetlent játszik Németország ellen, és Hollandia legyőzi Portugáliát, mert ekkor a holland-portugál kettőst pontszámban megelőzi.
 
Hollandia továbbjut, ha
- legalább két góllal legyőzi Portugáliát, és Németország legyőzi Dániát, mert ekkor a holland, dán, portugál hármas holtversenyben az egymás elleni mérkőzéseken elért gólkülönbség alapján a legelőrébb végez.