EURO 2012

Egyenértékű a továbbjutásunk a 2004-es győzelemmel - Karagunisz

Görögország 1-0-ra legyőzte Oroszország csapatát az Európa-bajnokság A csoportjának utolsó fordulójában, ezzel kiharcolta a továbbjutást, és a csapat kapitánya, Jorgosz Karagunisz, valamint a szövetségi kapitány, Fernando Santos természetesen elégedetten értékelt, noha azért volt, ami bosszantotta őket a találkozón.

Karagunisz kezdte az értékelést, aki szerint már a Csehország elleni, második fordulós vereségük óta csak az oroszok legyőzésére készültek: "A csehek elleni mérkőzés végén már jól játszottunk. Úton a szállásunk felé hallottunk a lengyel-orosz döntetlenről, és tudtuk, hogy itt a lehetőség számunkra. A szívünk, a hozzáállásunk döntött."

A görög játékosok örülnek Oroszország legyőzésének az Európa-bajnokságon 2012-ben,

A középpályás szerint nem csak az ellenfeleikkel kellett megküzdeniük, utalt arra, hogy az oroszok elleni találkozón ő műesésért kapott sárgát, miután felvágták az ellenfél tizenhatosán belül: "Mindenki láthatta már az első meccstől, hogy mi történt ellenünk. Ma büntető helyett sárga lapot kaptam, amiért eltiltanak a következő mérkőzésre. Talán az UEFA-nak meg kellene néznie a felvételeket, mert minden döntés ellenünk szólt. Szerintem ezért is külön gratulációt érdemlünk, és számomra ez a továbbjutás egyenértékű a 2004-es tornagyőzelemmel. Mindennel szembemenve tudtunk nyerni, továbbjutni. Nagy akadályokon jutottunk túl."

Karagunisz sárgalapja a vitatott szituációban

Fernando Santos, a görögök portugál szövetségi kapitánya nem a taktikának tulajdonította a sikerüket: "A koncentrációnkon múlott minden. Ez kellett volna az előző mérkőzésen is, ahol hiába volt meg a tervünk, az azonnal dugába dőlt. Most már a kezdettől koncentráltunk, és ennek köszönhettük a sikert. Szeretnék gratulálni a csapatomnak. A játékvezetőkről nem szeretnék sokat mondani, csak szeretném, ha nem így folytatódnának a dolgok" - utalt a szakember arra, hogy ő sem volt elégedett a svéd Jonas Eriksson teljesítményével.

Karagunisz gólja

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!