EURO 2012

A lengyel kapitány szerint csapata vb-résztvevő lesz

Csehország Lengyelország szombati 1-0-s legyőzésével megnyerte az Európa-bajnokság A csoportját, míg a vesztes házigazdák nem jutottak tovább. A lengyelek kapitánya a jövőre, a csehek szakvezetője a közelmúltra koncentrált értékelésében.

Franciszek Smuda, Lengyelország szövetségi kapitánya szerint csapatát egyszerűen meglepte az ellenfél játékereje.

"Le kell nyelnünk ma ezt a keserű pirulát. Valószínűleg túl biztosra vettük a sikerünket a csehek ellen, ők pedig túl jól játszottak. A szünetig voltak lehetőségeink, de nem használtuk ki őket. A második félidőben úgy jöttünk ki, hogy nyerünk. Viszont nem azt tették a játékosok, amit az öltözőben megbeszéltünk. Nem mondhatjuk, hogy nem akartak nyerni, talán túlságosan is akartak."

A szakember újságírói kérdésre válaszolva a saját és a csapata jövőjéről is beszélt a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón: "Nem hiszem, hogy nekem le kell mondanom, csak eddig a tornáig szólt a szerződésem, szóval tudom, hogy mi fog velem történni. Az elmúlt években kialakítottunk egy csapatot, amire számíthatunk a jövőben. Nem lerombolva hagyom el a pályát. Voltak jó meccseink, talán nem voltunk tökéletesek, de ilyen a futball. Szerintem a csapat sokat fejlődött, és még tovább tud fejlődni. Jönnek a brazíliai világbajnokság selejtezői, és őszintén hiszem, hogy ki tudnak jutni a vb-re."

Franciszek Smuda és Michal Bílek a Csehország-Lengyelország mérkőzésen az Európa-bajnokságon 2012-ben.

Michal Bílek, a csehek kapitánya boldogan értékelte a találkozót: "Nagyon elégedettek vagyunk, mert saját pályáján győztünk le az ellenfelünket. Nem kezdtünk jól, az első 20 percben nehezen szálltunk be a meccsbe, de a második félidőben szerintem javulni tudtunk, mi voltunk jobbak. Már a szünet előtt többet birtokoltuk a labdát, és tudtuk, hogy a görögök vezetnek az oroszok ellen. Türelmet kértem a játékosaimtól, és kontrákra játszottunk, ami sikert hozott, mert egyet ki is tudtunk használni."

A szakember szerint csapata a torna három mérkőzése alatt sokat fejlődött: "Jó focit játszunk, mert jó focit akarunk játszani. Az oroszok ellen is ezt próbáltuk, de hibáztunk védekezésben. Megbeszéltük a hibákat, javulni tudtunk, koncentráltunk. Csapatként tudtunk küzdeni. Minden játékosunk sokat tett hozzá a védekezéshez, mind felelősségteljesebben játszottak, mint az első mérkőzésen. Tudtuk, hogy a lengyelek jobb oldala nagyon erős, ezért azt az oldalt egyszerűen lezártuk. Az alapvető célunkat elértük, továbbjutottunk, ráadásul első helyen. Innentől a lehető legmesszebb akarunk jutni."

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!